До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Двоє на мосту: нові варіації годинників Van Cleef & Arpels

Van Cleef & Arpels представили нові варіації культового годинника Lady Arpels Pont des Amoureux з фігурками закоханих на мосту.

Годинник Lady Arpels Pont des Amoureux, механізм з автоматичним підзаводом і функцією ретроградної індикації, корпус з білого золота, діаманти на безелі, емальований циферблат, виконаний в техніці "гризайль", змінний браслет з білого золота і діамантів, Van Cleef & Arpels, пронумерована серія

Pont des Amoureux ("Міст закоханих") – найвідоміший годинник з "поетичними ускладненнями", запатентований Van Cleef & Arpels як Complications Poetic, – представили 2010 року. У рік прем'єри Lady Arpels Pont des Amoureux переміг у номінації "Найкращий жіночий годинник" головної годинникової премії Grand Prix d'Horlogerie de Genève – і задав тренд на "жіночу" механіку: з тих пір годинники з ускладненнями виключно для жінок почали робити багато брендів.

Реклама

На циферблаті Pont des Amoureux тривав цілий спектакль. Фігурки закоханих (дівчина зазначала години, її коханий – хвилини) рухалися по мосту назустріч одне одному, зустрівшись – завмирали в обіймах на хвилину опівдні і опівночі, а тоді знову розходилися в сторони. Годинниковому інженерові, авторові механічного калібру Жан-Марку Відеррехту особливо нелегко дався момент обіймів. Він придумав невелику деталь, яка затримувала закоханих на мосту, – на це доопрацювання знадобилося кілька місяців.

Нові вісім моделей Pont des Amoureux розвивають тему кохання в різноманітних сюжетах і ювелірних техніках. З'явилися нові моделі в денний час (оригінальний годинник був оформлений у відтінках знаменитих сутінків Paris Bleu) і чотирьох сезонних версіях. Ці моделі Pont des Amoureux оснащені анімованим модулем, завдяки якому сцену зустрічі можна розіграти в будь-який час, не чекаючи полудня або півночі. В оформленні циферблатів майстри французького Дому використали трудомістку техніку тонової градації емалі одного кольору "гризайль", відому у Франції ще в XVI столітті. Ювелірні моделі колекції оснащені секретним циферблатом і присвячені легендарним закоханим парам – Аїді і Радамесу, Одіссею і Пенелопі, Тристану та Ізольду.

Текст: Тетяна Соловей

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.