До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ювелір Софі Біллі Бразі про жовте золото і скандинавську стриманість

"Я не зустрічала ювелірної квітки, яку б мені захотілося носити" – датський ювелір Софі Біллі Бразі розповідає, чому в новій колекції її бренду Sophie Bille Brahe з'явилися квіти ідеальних пропорцій.

Ювелир Софи Билле Браге

Вона черпала натхнення зі сміливих квіткових композицій датської письменниці Карен Бліксен, а назву Ambience de Pellegrina колекція з 30 предметів отримала від імені одного з героїв повісті "сновидець". Усі знають Бліксен за романом "З Африки", але талант флориста не поступався письменницькому – Карен вдавалися монобукети або вільні мікси на кшталт троянд і капустяного листя. Софі придумала власні квіти з діамантами: Amelia – це класичні сережки-кільця і ​​пуссети, підвіски на кільце або кулон, а також квіткове стебло Pellegrina – кільця, підвіски і сережки-Кафи. Не обійшлося без символу Данії – маргаритки: у Софі вона п’ятилисткова, і заради цієї квітки вона вперше ввела в колекцію жовті діаманти.

Реклама
Серьга Croissant Claire, желтое золото, бриллианты, Sophie Bille Brahe

Ювелір вважає, що вона створює прикраси "скандинавським способом". "Мені важливо надати їм промислового вигляду, навіть якщо вони зроблені руками. Наприклад, застібка повинна виглядати так, ніби її тиражували на виробництві ", – каже випускниця лондонського Королівського коледжу мистецтв і пояснює цей логічний кульбіт на прикладі балету: наймайстерніший танцюрист – той, який складне па робить так легко, що ніхто не здогадується про зусилля. Її прикраси здаються такими ж простими – ці діаманти можна носити навіть недільного ранку. Вирішуючи цю задачу, Софі 10 років тому заснувала однойменний бренд і представила першу модель – моносережку у вигляді півмісяця Croissant de Lune, стійкий бестселер в Dover Street Market і Net-a-Porter.

Сережки Amelia d'Or и Petite Amelia, жовте золото, діаманти, Sophie Bille Brahe

Фото: Casper Sejersen

Текст: Тетяна Соловей

Читайте також:

Каблучки європейських принцес для заручин: кольорові камені чи діаманти?

Снігова королева: 20 кольє з "крижаним" ефектом

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.