До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що таке ювелірний дрес-код сьогодні

З чим носити діаманти вдень, як змінився вечірній ювелірний дрес-код, і чому у кожної подарованої прикраси має бути історія.

Геммолог і власниця Crystall Group Катерина Тимофеєва

Коштовності потрібно дістати з сейфів і вийняти з шкатулок. На щастя, минули часи, коли жінкам дозволялося в повсякденному житті носити лише обручку та крихітні сережки невиразного дизайну. Сьогодні коштовності – це не лише вдала інвестиція. Це стиль, культура і відображення внутрішнього стану. По тому, які прикраси носить жінка, можна скласти її психологічний портрет. Незалежна, розкішна, задоволена собою і світом – такій жінці хочеться прикрашати себе і все навколо. Вінтажні брошки, браслети з шипами, тонкі ланцюжки або великі кольорові камені – прикраси, які ви одягаєте, відображають ваш характер.

Реклама

Сьогодні з шкіряними штанами можна одягнути смарагдові сережки до плечей, а з бізнес-костюмом – діамантовий браслет. Співачка Земфіра носить антикварне діамантове кольє-рив'єру з чорною футболкою, і на ній це має крутий вигляд. Головне – внутрішнє відчуття міри і стилю. Немає нічого вульгарнішого, ніж мати чудернацький вигляд в коштовностях.

<b>Messika_1</b>

Вдень вдале поєднання діамантів з бірюзою, зеленим або лавандовим малахітом. Особливо органічне поруч з ними намисто з відшліфованих смарагдів: вони не виблискують і не блищать – благородний відтінок переливається тільки на світлі. Ввечері діаманти добре поєднувати з турмаліном Параїба дивовижного блакитного відтінку, а також з перлами і рубіном.

Вибір між кольоровими і білими діамантами – це питання бюджету, а не стилю. Ціна рожевого діаманта залежно від якості може коливатися від 800 000 доларів до 2 000 000 і вище за карат. Діамант в три карата для кого-небудь на зразок арабської принцеси цілком може бути покупкою одночасно недбалою і елегантною, тим більше, що такий камінь не великий – це скромний камінчик. Жовті діаманти Graff в обручці, що стали традиційними, – символ вишуканого смаку і в Лондоні, і в Парижі, і в Нью-Йорку.

Геніальність авторки французького бренду Messika, Валері Мессіка, в тому, що найбільш ординарні і навіть нудні білі діаманти вона зробила модними. Валері закликає ставитися до діамантів легко. І її ювелірні штучки – якраз про легкість поєднання прикрас з різних колекцій і діаманти як повсякденні прикраси. Сама Валері якось сказала, що Messika – це компанія, яка робить коштовності prêt-à-porter. Fashion-еквівалентом Messika можна вважати марку Jitrois з їх культом приталеного, як рукавичка, шкіряного одягу, а також Hermès, який пропагує приховану розкіш, яка помітна лише тренованому досвідченому погляду. Правильної "модності" бренду Messika додали дві спільні колекції з Джіджі Хадід за мотивами культової лінії Move з рухомими діамантами. Вони легковажні – в хорошому сенсі цього слова, – дуже молодіжні та, як зараз прийнято говорити, хайпові.

Сьогодні коштовності – це не лише вдале вкладення. Це стиль, культура, відображення внутрішнього стану.

Не тільки Валері Мессіка створює колекції, речі з яких абсолютно гармонійні в парі з джинсами і футболкою або костюмом-двійкою. Прикраси, які дозволяють мати недбалий і елегантний вигляд, вийшли у Roberto Coin, Harry Winston, Graff і Akillis. Так марки намагаються відповідати динаміці сучасного життя.

Найменше змінився урочистий вечірній формат. До опери або на звану вечерю потрібно обов'язково змінити і вбрання, і зачіску. І це прекрасний привід одягти особливі коштовності. В іншому діє принцип "ніяких правил".

Діаманти доречні завжди. Наприклад, перстень з колекції My Twin тієї ж Валері Мессіки – той, в якому паруються діаманти ограновування "груша" і "смарагд". Він – сучасний і розкішний, транслює дивовижне життєлюбство і ніжність.

Ще важливо, що означає прикраса для того, хто її носить. Приємно, коли у коштовностей є легенда, а не просто чек із сумою. Перстень або діамантове серце на ланцюжку, браслет з ім'ям або побажанням, яке подарувала близька людина, значно цінніша, ніж правила дрес-коду. Вже багато років я колекціоную історії, пов'язані з романтичними подарунками. Найчастіше вони дуже щасливі.

Текст: Катерина Тимофеєва

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.