До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що слід знати про дорогоцінні тіари з фільму "Абатство Даунтон"

З'явилася ще одна причина з нетерпінням чекати кінострічку "Абатство Даунтон". Члени сім'ї Кроулі дебютують у своїх найрозкішніших прикрасах під час королівського візиту. Найбільш знакові з них – тріо старовинних діадем з діамантами, які надала знімальній групі ювелірна компанія Bentley & Skinner.

1927 року тіари залишалися в моді серед аристократів (безпосередньо через бум видобутку алмазів у Південній Африці). Тому не дивно, що блискучі діадеми у фільмі витіснили аксесуари з шалених двадцятих. Художниця костюмів Анна Роббінс співпрацювала з Bentley & Skinner, аби створити кожну тіару відповідно до індивідуальності і стилю власниці.

Реклама
Діадема леді Едіт

"Я завжди любила працювати з тіарами. Чудово, що з'явилася можливість їх більше використовувати", – каже Роббінс, так натякає на цікавий історичний факт. Справа в тому, що колись, згідно з етикетом, дама могла з'являтися в тіарі тільки під час або після її весілля. А запрошення на великі прийоми включали пункт про дрес-код, де вказували про доречність таких прикрас.

Тіара леді Вайолет

Очевидно, що королівський візит в Абатство Даунтон – слушна нагода "вигуляти" запорошені тіари. Грізна леді Вайолет (Меґґі Сміт) з'явиться в алмазній тіарі вікторіанської епохи з діамантом вагою 2,25 карата. Леді Едіт (Лора Кармайкл) – у прикрасі 1890 року у вигляді дев'яти діамантових геральдичних лілій, а графиня Грентем (Елізабет Макговерн) – у коштовності едвардіанської епохи з діамантами огранювання "троянда" вагою 8 каратів.

Діадема леді Кори

За матеріалами: vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.