До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Cartier Coloratura: життя в новому кольорі

Нова колекція високого ювелірного мистецтва Cartier виняткова з багатьох причин. Назва Coloratura – зі світу музики, означає багатство вокального діапазону. "Колір – це вібрація. Ми хочемо, щоб ви почули звучання кольору", – розповідає дизайнер лінії високого ювелірного мистецтва Жаклін Карачі.

Відтінки кольору – це найдивовижніше в колекції Coloratura. У цій колекції активно використовують камені не з арсеналу "великої четвірки" і поза звичною палітрою Cartier – наприклад, чорно-біле поєднання діамантів і онікса (в минулому активно доповненого коралами) або рубіново-смарагдово-сапфірове в індійському стилі Тутті-Фрутті. У колекції є ніжно-рожеві морганіти, яскраво-оранжевий гранат, бірюза, вогняні опали, які виблискують усіма відтінками полум'я та відтінками маджента шинелі – в 120 представлених в Парижі на кутюрному тижні прикрасах.

Реклама

Тема кольору розкрита через подорожі по різних кінцях світу в пошуках гомінливих через край емоцій і свят життя. Японія в період цвітіння сакури – це кольє-трансформер Yoshino з центральними морганітами 55.18 смарагдового огранювання відтінку рожевої квітки. Переливи кольору тріпотливого на вітрі квітучого саду підкреслюють опали, що змінюють забарвлення від кута зору. Святкові танці східних слов'ян в яскравому фольклорному одязі – це кольє Chromaphonia з афганськими смарагдами 199.02 карат, а типова для етнічного одягу яскрава кромка – це зібрання онікса, бірюзи, діамантів, гранатів і шпінелі. Африка – парюра Kanaga в знаковій для Cartier естетиці ар-деко з великими в ряд центральними багетними і трикутними діамантами, оточеними нанизаними в техніці анфілаж намистинами червоної шпінелі – вона повинна нагадувати про ритуальні спідниці племені Мая і вітальні фарби Африканської культури.

<b>Cartier_Colour_1</b>

Поки Жаклін жартує, що велика кількість кольору – це протиотрута проти нудьги дизайнерів, яким набридло грати в звичні кольори, директор з стилю і спадщини П'єр Райнер звертається до спогадів. "Коли Картьє представили свої Тутті-Фрутті або білі прикраси на початку ХХ століття, вони не вважалися класикою. Навпаки, їх сприймали як нетипові і революційні для свого часу. Ми продовжуємо лінію інновації в кольорі, тому шукаємо нові палітри. І, звичайно, такий вояж по різних континентах – дуже в дусі Cartier. Цього разу ми не використали мотиви буквально, а намагалися переробити їх до стану тонких, не відразу зчитувальних асоціацій".

<b>Cartier_Colour_2</b>

Не обійшлося без технічних інновацій. Найбільш трудомісткою прикрасою колекції є браслет Holika. Намистини лимонного хризоберилу нанизували на тканинну нитку (металеву було б видно), щоб розподілити в повітряному парінні навколо центрального рубелліта 65.78 карат. "Найменше ми хочемо говорити про технічні складнощі, – говорить Жаклін Карачі. – Ми їх сховали, щоб ви могли насолоджуватися багатством кольору".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.