До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Національній опері відбудеться фестиваль Ballet UA

22 і 23 жовтня в Києві на сцені Національної опери відбудеться масштабна подія для всіх поціновувачів балету — міжнародний фестиваль Ballet UA. Глядачі побачать виступи найяскравіших зірок світового й українського балету та молодих танцівників. У фестивалі беруть участь артисти з Німеччини, Франції, Великої Британії, Литви, а також семи українських театрів.

Балет "Широко заплющені очі"

Фестиваль відкриється 21 жовтня показом вистави "Широко заплющені очі" (постановник Віктор Іщук); також цього вечора покажуть другий акт нового балету "Данте" в поставі Ярослава Іваненка. 22 жовтня в межах фестивалю відбудеться заняття-репетиція для дітей із сімей, які постраждали під час військових дій на Донбасі. Увечері в театрі триватиме гала-концерт з участю найкращих танцівників театрів України.

Реклама
Балет "Данте"

У межах фестивалю вперше відбудеться нагородження премією Stars. Ballet UA, яку заснувала Гільдія АРТ. Премією відзначать досягнення українських танцівників за минулий сезон у номінаціях: найкращі соліст, солістка, дует, приз глядацьких симпатій. Претендентів на премію висували українські театри. Кульмінацією фестивалю Ballet UA стане Гала-концерт зірок світового балету, де разом із запрошеними зірками виступлять і лауреати премії "Stars. Ballet UA ".

Наприкінці жовтня на глядачів чекає ще одна подія — 29 жовтня в театрі відбудеться прем’єра опери Жака Оффенбаха "Казки Гофмана". "Казки Гофмана" повертаються на сцену Національної опери України майже через 100 років після першої вистави опери. За сюжетом, головний герой опери — Гофман, романтик, який шукає здійснення своєї мрії про ідеальне кохання в абсолютно різних жінках. 29 жовтня прем’єра триватиме в концертному варіанті, але згодом опера буде "вдягнена" в костюми й декорації. У головних партіях — Валентин Дитюк, Дмитро Іванченко, Тарас Штонда та інші артисти.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.