До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Виставу "Камінний господар" за п’єсою Лесі Українки покажуть у кіно

25 лютого виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки, і цю дату Україна святкує масштабно. Починаючи з 25 лютого, у кінотеатрах по всій країні можна буде побачити виставу "Камінний господар". Виставу за п’єсою Лесі Українки поставили в театрі на Подолі перед карантином, у лютому минулого року. Під час карантину команда театру зробила відеоверсію вистави, інтегрувавши в неї 3D-копії акторів і декорацій. "Камінного господаря" онлайн подивилося понад 40 000 глядачів, а тепер виставу можна побачити і в кіно.

В’ячеслав Довженко у виставі "Камінний господар"

Леся Українка написала поетичну драму "Камінний господар" на Кавказі в 1911—1912 роках. Вона звернулася до відомого у світовій літературі сюжету про Дон Жуана, але переосмислила з властивим їй символізмом і чуттєвістю. У тексті Лесі Українки Дон Жуан постає не таким, яким ми звикли бачити його у творах Гофмана, Мольєра, Моцарта або Пушкіна.

Реклама
Даша Малахова у виставі "Камінний господар"

Режисер вистави — один з найцікавіших молодих українських режисерів Іван Уривський, продюсери — актриса театру на Подолі Даша Малахова та Наталія Чижова. У головних ролях — В’ячеслав Довженко, відомий глядачам за фільмом "Кіборги", і Даша Малахова. Мотиватором такого незвичайного формату продюсери називають саму Лесю Українку — справжню революціонерку й дуже прогресивну героїню свого часу.

"Камінний господар" також покажуть у театрі на Подолі 25 лютого і 9 березня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.