До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Шедеври сучасної хореографії: в Києві покажуть балети Їржі Кіліана

13 і 14 лютого в Києві вперше покажуть балети Їржі Кіліана – хореографа, який визначив сучасний балет.

Ім'я чеха Іржі Кіліана пов'язують насамперед з Нідерландським театром танцю – однією з найсильніших балетних труп у світі. Ще в 70-ті роки Кіліан став артистичним директором трупи, і поставив тут свої найвідоміші балети – від серії "чорно-білих" балетів в 80-ті до культового спектаклю "Арчимбольдо" в кінці 90-х. Їржі Кіліан славиться філософським підходом до танцю і феноменальною музичністю.

Реклама

У Києві хореографію Кіліана виконає трупа Тбіліського театру опери і балети під керівництвом танцівниці Ніни Ананіашвілі, в минулому – солістки Американського театру балету. У відому "чорно-білу" серію увійшли Falling Angels на музику сучасного композитора-мінімаліста Стівена Райха, Petite Mort на музику Моцарта і "Шість танців", який Іржі Кіліан також поставив на твори Моцарта.

"Є Їржі Кіліан, у якого, я б сказав, "золоті вуха". Він перетворює метафори в рухи. Кіліан чує музику і бачить рухи", – так говорив про хореографа Рудольф Нурієв.

Вистави відбудуться 13 і 14 лютого в Жовтневому палаці.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.