До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Нові шрами": на YоuTube покажуть спектакль про проблему домашнього насилля

25 листопада — Міжнародний день боротьби за ліквідацію насилля проти жінок. Цього дня в Україні відбудеться прем’єра інтерактивного спектаклю "Нові шрами", який створено завдяки співпраці організації ООН Жінки й "Дикого театру". 25 листопада всі охочі зможуть подивитися спектакль на YouTube-каналі офісу ООН в Україні.

"Нові шрами" — спектакль на основі реальних історій українських жінок про моральне й фізичне насилля, яке вони пережили. "Для „Дикого театру" важливо робити відверті й чесні проєкти, які можуть надихнути людей на зміни в житті, — каже Ярослава Кравченко, засновниця "Дикого театру", адвокатка руху HeForShe в Україні. — „Нові шрами" цікаві тим, що створені на основі реальних історій, якими з нами ділилися жінки різного віку з усієї країни. Це історії, пройняті болем і відчаєм, але всі, хто побачить виставу, зрозуміють: вихід — є".

Реклама

Проблема домашнього насилля у світі та в Україні тепер особливо актуальна. "Під час пандемії ми спостерігаємо зростання домашнього насилля в усьому світі, — розповідає Оснат Лубрані, координаторка системи ООН в Україні. — Ви можете вплинути на це — змінити ситуацію, підтримавши жінок і дівчат, які постраждали від насилля; створити безпечне середовище, вільне від насилля; вимагати правосуддя й дати можливість отримати допомогу тим, хто її потребує".

Історії для спектаклю зібрали й обробили драматургиня Кіра Малініна та режисерка проєкту Наталія Сіваненко. У виставі беруть участь Римма Зюбіна, Анна Кузіна, Анна Абраменок, Анна Сердюк, Марина Сердешнюк.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.