До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Національна опера відкриває новий сезон

Національна опера відкриває новий театральний сезон. Він стартує напередодні Дня Незалежності — 18 і 19 серпня, і запропонує глядачам твори української класики — оперу Миколи Лисенка "Наталка Полтавка" (18 серпня) і балет Михайла Скорульського "Лісова пісня" (19 серпня).

З інших цікавих постанов у серпні — "Мадам Баттерфлай" з Лілією Гревцовою і Валентином Дитюком; "Лебедине озеро" у постанові Валерія Ковтуна з участю Ольги Голиці й Станіслава Ольшанського та оперно-балетний вечір, що складається з двох одноактних спектаклів — опери "Служниця-пані" Перголезі й балету "Шехеразада". У "Служниці-пані" головну партію виконає сопрано Сніжана Чахоян, а в "Шехеразаді" на сцену вийде прима-балерина Національної опери Анастасія Шевченко.

Реклама

На новий сезон театр має великі плани. За словами художнього керівника Національної опери України Петра Чуприни, до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру 29 вересня виконають "Реквієм" Верді під орудою маестро Рікардо Муті. 29 жовтня в концертному виконанні відбудеться прем’єра містичної опери французького композитора Жака Оффенбаха "Казки Гофмана". "Повномасштабну постанову цього твору плануємо здійснити на нашій сцені наприкінці сезону, із залученням режисера Тоні Палмера, з яким підготовча робота триває вже близько року, — розповідає Петро Чуприна. — Також 21—23 жовтня триватиме Всеукраїнський фестиваль балету. Ну а нову версію опери "Травіата" Дж. Верді в постанові Анатолія Солов’яненка буде представлено ​​26 листопада".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.