До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як минула прем'єра опери "Моє зрадливе світло"

Прем ’ єра сучасної опери " Моє зрадливе світло" італійського композитора Сальваторе Шарріно минула з аншлагом.

За останні 15 років оперу Шарріно поставили на найвідоміших майданчиках світу – Зальцбурзькому фестивалі, берлінському Statsoper і в Лінкольн-центрі. Тепер її можна почути і в Україні – щоправда, показ 22 лютого був поки єдиним. Шарріно називають живим класиком авангардної музики, а його "Моє зрадливе світло" – новою мовою в музичному театрі.

Реклама

Над оперою працювала міжнародна команда. Ініціатор проекту – музична агенція "Ухо", яка вже не перший рік розвиває нову музику в Україні. Саша Андрусик, співзасновник "Уха", виступила куратором проекту. За диригентським пультом був Луїджі Гаджеро, керівник "Ухо-ансамблю", а усі партії виконували співачки, запрошені з Європи: Естер Лабердет з Франції, австрійський бас-баритон Руперт Бергман, американський контратенор Майкл Тейлор і Стефан Олрі.

"Сюжетно опера про те, як в ніч з 16 на 17 жовтня 1590 року Карло Джезуальдо, князь Венози, вбив Марію д’Авалос і Фабріціо Карафу – свою дружину і її коханця, – розповідає Саша Андрусик. – Це опера про зрадливе світло, тож назва дуже точна. Про сильне бажання володіти кимось, яке несумісне з життям, – зате сумісне з геніальними хроматичними розспівами". Герої опери з’явилися на сцені у напівспортивних костюмах зі світловідбиваючої тканини, що нагадує вбрання учасників Формули 1. У кожного з персонажів був свій персональний набір принтів: наприклад, на топі головної героїні написано "Я кохатиму тебе вічно". Автор незвичних костюмів – художниця Ольга Листунова.

<b>опера Ухо</b>

Фото: Юрій Яцкулич

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.