До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися в Національній опері у вересні: "Данте" і "Трістан та Ізольда"

Українські театри відкрили новий сезон і готують для глядачів багато цікавого. Одна з найяскравіших прем’єр нового сезону в Національній опері — балет "Данте", перша вистава якого відбудеться 25 вересня. Її присвячено 700-літнім роковинам від дня смерті поета. Режисер — випускник Київського хореографічного училища, а нині художній керівник німецького балету Theatre Kiel Ярослав Іваненко.

Балет "Данте"

У постанові використано фрагменти творів Ріхарда Вагнера, Антоніна Дворжака, сучасну духовну музику та уривки із симфоній італійського композитора Еціо Боссо (Ezio Bosso, 1971—2020). Сучасна відеосценографія переносить у різні виміри разом з героями: глядачі то опиняються разом з Данте і його коханою Беатріче в чарівній атмосфері середньовічної Флоренції, то в містичних колах Пекла і Раю. Головні партії в "Данте" виконають Денис Недак, Тетяна Льозова і Ярослав Ткачук.

Реклама
Денис Недак

А 12 вересня оперою "Кармен" Бізе свій ювілей на сцені відзначатиме одна з найкращих Кармен Європи — Анжеліна Швачка. До речі, це буде 200-й вихід співачки в цій ролі. Анжеліна Швачка — солістка Національної опери, лауреатка спеціальної премії конкурсу імені Чайковського, що виступала на головних оперних сценах у всьому світі — від Франції до Японії.

15 вересня в театрі відбудеться ще одна прем’єра — концертне виконання опери Ріхарда Вагнера "Тристан та Ізольда", що вважається однією з найскладніших для виконання опер у світі. Це колаборація Національної опери та Kyiv Symphony Orchestra. Головні партії виконають Тарас Штонда, Олександр Шульц і Юліана Баварська.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.