До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися: балет "Пікова дама" в поставі Раду Поклітару

13 жовтня в Києві відбудеться прем’єра балету "Пікова дама" в поставі Раду Поклітару, керівника театру "Київ Модерн-балет" і одного з найуспішніших українських хореографів. Прем’єра триватиме в популярному сьогодні змішаному форматі — офлайн і онлайн. Для тих, хто захоче подивитися прем’єру не виходячи з дому, "Пікову даму" транслюватимуть на платформі Open Theatre.

Репетиція балету "Пікова дама"

Всесвітньо відомий балет на музику Чайковського Поклітару ставить з використанням сучасних технологій. У виставі використані AR- і VR-технології, "доповнена реальність". Переосмислено й костюми: за основу взято костюми рококо й ампіру, водночас жорсткі форми історичного костюма (корсети, фіжми, перуки) перетворено на зручні речі, які дають змогу максимально вільно виконувати хореографічний танець, підкреслюючи унікальність форм і ліній творчого задуму. Над костюмами працює художник костюмів Дмитро Курята.

Реклама
Репетиція балету "Пікова дама"
Репетиція балету "Пікова дама"

Під час роботи над балетом Раду Поклітару разом з командою відвідали Кам’янку — місто в Черкаській області, де був родовий маєток Чайковського і де композитор проводив кожне літо понад 20 років поспіль, написавши там свої найзнаменитіші твори. У балеті "Пікова дама" звучатиме друга симфонія Чайковського, яку композитор якраз і створив у Кам’янці.

Раду Поклітару в зніманні Vogue, 2018 рік

Прем’єра відбудеться 13 жовтня в МЦКМ (Жовтневий палац). У головних партіях — Артем Шошин, Олена Салтикова, Катерина Кузнєцова та Владислав Детюченко.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.