До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що робити на вихідних: кіно, вистави й концерти онлайн

Щовихідного під час карантину редакція Vogue.ua складатиме для вас афішу онлайн: найкращі спектаклі, концерти й виставки, які можна відвідати, не виходячи з дому. Насолоджуйтеся — і будьте здорові!

"Макбет" у Берлінській опері

Доступ до опери з’явиться ввечері 28 березня на сайті театру.

Реклама

Розкішний онлайн-репертуар підготувала на час карантину Берлінська опера. Наприклад, у квітні покажуть оперу "Гравець" Прокоф’єва, а також "Трістана та Ізольду" й "Парсифаля" Вагнера в поставі одного з найцікавіших сучасних режисерів Дмитра Чернякова. 28 березня пропонуємо послухати "Макбета" Верді. Диригує абсолютна зірка світу музики Данієль Баренбойм, у головних партіях — Пласідо Домінго й Анна Нетребко.

"Дон Жуан" у Паризькій опері

29 березня о 19.30 на сайті Опери Гарньє.

На період карантину паризька Опера Гарньє — один з найрозкішніших театрів світу, стелі якого прикрашають фрески Шагала, відкрив вільний доступ до своїх вистав. Розклад онлайн-показів є до травня включно — у програмі і "Кармен", і "Севільський цирульник", і найпопулярніша постава театру — "Лебедине озеро". 29 березня рекомендуємо подивитися сучасну версію "Дон Жуана" в поставі авангардного режисера Іво Ван Хове. До слова, партію командора співає один з найяскравіших українських оперних артистів — бас Олександр Цимбалюк.

Фільм "Мої думки тихі"

Платформа інтернет-телебачення oll.tv

На період карантину платформа інтернет-телебачення oll.tv зробила прекрасний подарунок усім нам: тепер на сайті можна безплатно подивитися головні українські кінопрем’єри. Серед них vogue.ua радить звернути увагу на фільм кримськотатарського режисера Нарімана Алієва "Додому", який торік брав участь у програмі Каннського кінофестивалю; і на найкращу українську комедію за часів нашої незалежності — "Мої думки Тихі". У ній ексцентрична мама (Ірма Вітовська) і син (Андрій Лідаговський) вирушають у подорож Західною Україною, щоб Вадим міг записати голоси рідкісних закарпатських тварин. Про те, як знімали фільм, можна прочитати в інтерв’ю режисера Антоніо Лукіча.

Концерт Лондонського симфонічного оркестру

29 березня о 21.00 за київським часом.

На період карантину Лондонський симфонічний оркестр запустив чудову програму Always playing. Двічі на тиждень, щочетверга й щонеділі, на сайті транслюють повноформатні двогодинні концерти з репертуару оркестру; також можна послухати інтерв’ю й плейлисти, які підготували музиканти, "щоб підтримати вашу мотивацію в домашніх умовах". 29 березня зайдіть на сайт Лондонського симфонічного оркестру рівно о 21.00 за київським часом: у програмі вечора П’ята симфонія Яна Сібеліуса й Симфонієта Леоша Янічека. Диригує сер Саймон Реттл, який керує Лондонським оркестром.

Інтерактивна екскурсія виставкою Герхарда Ріхтера

28 і 29 березня на сайті музею Метрополітен.

"Емма" — одна з найвідоміших картин Ріхтера

"У 2020 році мистецтво можна робити буквально із чого завгодно. Чому я досі малюю?.." У лютому в нью-йоркському музеї Метрополітен відкрили виставку одного з найдорожчих художників у світі Герхарда Ріхтера. Оскільки майже відразу ж музей офіційно закрили на карантин, його діджитал-команда підготувала розкішну інтерактивну екскурсію виставкою одного з найпровокаційніших художників XX століття. У ці вихідні ви можете віртуально потрапити в майстерню Ріхтера, почути, що він думає про мистецтво й успіх, і на власні очі побачити, як він створював свої шедеври.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.