До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українські фігуристи, що пережили обстріли в Харкові, пройшли у фінал чемпіонату світу

Нині у Франції триває чемпіонат світу з фігурного катання, учасниками якого стали й українські фігуристи. Попри те, що в країні вже місяць війна й вони не мали змоги підготуватися до чемпіонату, українські спортсмени показали прекрасний результат. Фігуристи Максим Нікітін і Олександра Назарова пройшли у фінал чемпіонату світу, а їхній зворушливий виступ вразив увесь світ. Нікітін і Назарова вийшли на лід у тренувальній формі – у звичайних футболках і штанах, бо не змогли підготувати костюми. Саундтреком для їхнього виступу стали дві символічні мелодії – трек "1944" Джамали, з яким співачка виграла Євробачення, та народна пісні "Ой у лузі" у виконанні Хливнюка.

25-річна Олександра Назарова і 27-річній чемпіон Максим Нікітін, які є учасниками Олімпіади 2018 і 2022 років, – справжні герої нашого часу. Спортсмени – харків’яни, і за останні тижні війни пережили там справжні страхіття. Вони повернулися в рідне місто відразу після Олімпіади в Пекіні наприкінці лютого – а вже 24 лютого Харків зазнав перших ударів від російських окупантів. Олександра змогла виїхати з міста, а Максим провів три тижні в Харкові під обстрілами.

Реклама

Зрештою Максим Нікітін зміг виїхати з Харкова і разом з Олександрою вони приїхали до французського Монпельє, подолавши спершу понад 600 кілометрів на машині до Польщі. На льодову сцену у Франції вони вийшли у футболках кольору українського прапора, що викликало сльози на очах тисяч глядачів. Самі спортсмени теж не стримували сліз.

За виступ фігуристи отримали 67.70 балів. Свій виступ пара присвятила всім українцям, які зараз боряться з російськими окупантами. Попри успіх, від подальшої участі в чемпіонаті пара відмовилася, бо не встигла підготувати новий номер для довільної програми. Що ж, після нашої перемоги у війні Максим та Олександра матимуть змогу ще не раз показати себе на світовій арені.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.