До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тадей Погачар: Що треба знати про переможця Тур де Франс 2020

У неділю в Парижі закінчилися знамениті, найпрестижніші велоперегони світу Тур де Франс. Переможцем став 21-річний Тадей Погачар. Розповідаємо, що треба про нього знати.

Вік

Тадей Погачар міг би стати наймолодшим велоперегонником за всю історію Тур де Франс, але його в 1904 випередив 19-річний Анрі Корне. Перемога в найпрестижніших перегонах світу стала найкращим подарунком до 22-річчя спортсмена. Сьогодні, 21 вересня, йому виповнилося 22.

Реклама
@letourdefrance
Шлях

Тадей — словенець, походить із села Кланець, що неподалік від Коменди. Кланець у перекладі зі словенської означає "схил". Це в певний спосіб пояснює любов Погочара до гірських етапів. У дитинстві, у початковій школі Тадей захоплювався футболом; велоспорт уподобав, наслідуючи старшого брата. Уперше він узяв участь у перегонах у 9 років.

Перші перегони Погачара у 2008Фото: L. Andrejaš

У 2016 він виграв чемпіонат Словенії з велоспорту. З 2019 року виступає за команду Світового туру UAE Team Emirates, учасники якої отримали 623 930 € призових. Погачар став першим словенським спортсменом, який виграв Тур де Франс.

Рекорди

Крім жовтої майки лідера, Погачар здобув також інші нагороди. Він дістав білу майку, яку вручають найкращим молодим перегонникам, і горохову майку — майку "Гірського короля". Це велика рідкість, коли спортсмен здобуває відразу три призові майки. Історія знає тільки один подібний приклад: у 1969 відразу три майки заробив бельгієць Едді Меркс.

На фото в інстаграмі Тадей Погачар позує в гороховій майці лідера гірського заїзду.

Кредо

У Тадея Погочара є вебсайт, де означено його кредо: "Ніколи не припиняти спроб і ніколи не здаватися".

Особисте життя

Тадей у стосунках з професійною велоперегонницею Уршкою Жигарт. Вона вивчає право і як професійна велоспортсменка працює з командою UCI Alé BTC Ljubljana.

Мерч

Тадей Погочар має власну лінійку спортивного одягу, на якій є його особистий логотип.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.