До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 олімпійських видів спорту, які потрібні нам у звичайному житті

Цього літа весь світ спостерігає за найкращими спортсменами на Олімпійських іграх у Токіо. Розповідаємо про 5 олімпійських видів спорту, які ми активно практикуємо в звичайному житті.

Бадмінтон

Частиною програми літніх Олімпійських ігор бадмінтон став у 1992 році, хоча подейкують, що з'явилася ця гра кілька століть тому в Індії. Знайомий нам сьогодні бадмінтон з'явився в нашій спортивній рутині завдяки англійцям, які підгледіли цю гру з ракетками і воланом в Індії на початку 1800-х років. Уже в кінці XIX століття бадмінтон був визнаний серйозним спортом з переліком правил і вимог до гравців. Так, відбивання волана ракеткою є важливою олімпійською дисципліною, що потребує навичок і майстерності, хоча практично кожна сучасна людина володіє ракеткою на аматорському рівні.

Реклама
Photo: Getty Images
Гольф

Хоча зараз гольф найчастіше сприймається як розвага для забезпечених верств населення, поява цієї гри пов'язана з шотландськими пастухами, які розважалися, заганяючи камені в кролячі нори за допомогою палиць. Сенс гольфу, з яким ми знайомі сьогодні, в наступному: потрібно загнати м'ячик у лунку, використовуючи мінімальну кількість ударів. І якщо це має неймовірно стильний і привабливий вигляд у кіно, то насправді гравці в гольф повинні мати такі якості, як спритність, точність рухів, розвинене логічне мислення й аналітичні здібності.

Photo: Joshua Dalsimer / Getty Images
Гребля на байдарках і каное

Одна з найзатребуваніших літніх розваг на воді є олімпійським видом спорту з 1936 року. Хороша успішність у веслуванні залежить від сили м'язів рук, ніг і спини (тому будьте готові до крепатури після літнього сплаву будь-якого рівня складності). Ця дисципліна є як одиночним, так і груповим видом спорту. Якраз під час одиночного запливу у фіналі Олімпійських ігор в Токіо українська спортсменка Катерина Лузан принесла Україні бронзу.

Photo: Getty Images
Стрибки на батуті

Стрибки на батуті — складний і красивий вид спорту, що потребує високої концентрації уваги, стійкого вестибулярного апарату і надточної координації рухів. Історія цього спорту не схожа на інші — раніше батути використовували як страховку для артистів цирку. Окремою спортивною дисципліною стрибки на батуті стали вже в 1940-х роках, а своє місце в Олімпійських іграх посіли через 60 років у 2000 році.

Photo: Getty Images
Бокс

Шанований і травмонебезпечний, бокс є майже настільки ж медійним і важливим у попкультурі спортом, що й футбол. Крім того, що світ стежить за відомими боксерами, багато людей займаються боксом у звичайному житті, використовуючи його як регулярне фізичне навантаження. Так, серед шанувальників боксу такі зірки і моделі, як Адріана Ліма, Ірина Шейк і Даутцен Крес.

Photo: Thomas Barwick / Getty Images

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.