До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

19-річна Коко Гофф — нова чемпіонка US Open

19-річна тенісистка Коко Гофф стала новою чемпіонкою US Open. У складному трисетовому поєдинку, який нагадував американські гірки, їй вдалося виграти у представниці Білорусі Аріни Соболенко. Після цієї перемоги Гофф стане третьою ракеткою світу, а Соболенко у понеділок підніметься на перший рядок світового рейтингу. Перемога американки завадила Соболенко зробити це з новим важливим титулом.

Коко Гофф
Коко Гофф

Реклама

У фінальному поєдинку Гофф виявила холоднокровність та витримку. Програвши перший сет із рахунком 2:6, вона не здалася і змусила Соболенко почати помилятися в другій партії. Гофф діставала практично всі найпотужніші удари опонентки, яка звикла грати в агресивний теніс. Після кожного взятого Коко м'яча трибуни вибухали оплесками, а Гофф продовжувала переламувати рахунок на свій бік. У третій вирішальній партії гра Гофф мала ще впевненіший вигляд, а суперниця не змогла впоратися зі своїми емоціями. Тенісистка з Білорусі відома своїм вибуховим характером — вона може зламати ракетку чи нецензурно вилаятися у бік своєї команди. Гофф не звертала на це уваги і в результаті виграла головний титул у кар'єрі. "Я хотіла би вручити цей трофей собі в минулому, щоб та дівчинка знала, що всі сльози були заради цього моменту", — розповіла Коко після матчу. Юна тенісистка знає, про що говорить: торік вона програла у фіналі Відкритого чемпіонату Франції, коли була за крок до перемоги.

Корі Гофф (повне ім'я дівчини. — Прим. ред.) народилася в родині спортсменів. Її батька теж звуть Корі, тому вона віддає перевагу звертанню Коко. У теніс вона почала грати в дитинстві — завдяки перемозі на національних змаганнях для дітей до восьми років Гофф заробила стипендію для занять у тенісній академії Патріка Маратоглу в Франції. В 2017-му 14-річна Коко стала фіналісткою на Відкритому чемпіонаті США серед юніорок. Наступного року вона виграла цей турнір. Парний юніорський титул Великого шолома Гофф виборола разом із Кеті Макнеллі на Відкритому чемпіонаті Франції 2018. Юніорські перемоги вона змогла перенести і до дорослого туру. Тільки цього року вона кілька разів здіймала над головою переможні кубки. "Мій батько завжди мріяв про більше, і сьогодні на ньому була футболка із написом Imagine. Він завжди казав мені, що мрії повинні здійснюватися, — підсумувала наприкінці свого виступу чемпіонка. — А мама завжди нагадує мені про те, що я людина, і що теніс — це лише гра та вид моєї діяльності, але не я. Думаю, це допомогло мені сьогодні: я усвідомлювала, що незалежно від того, чи повернуся я додому з цим трофеєм, чи ні, я все ще людина і роблю багато хорошого в цьому світі за межами корту".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.