До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зірка сезону: три рецепти з обліпихою

Головні суперфуди — локальна сезонна їжа — обліпиха якраз така.

Обліпиха — королева осіннього сезону: її незвичний смак, яскравий колір і аромат дарують стравам як нестандартні смакові якості, так і естетичну привабливість. Крім того, ця ягода — джерело вітамінів і цінних мікроелементів, адже не варто забувати, що кухня має нести не лише задоволення, а й сприяти гарному самопочуттю. Є легенда, що в Древній Греції обліпихою годували коней перед Олімпійськими іграми, щоб швидко покращити їх стан, витривалість і зовнішній вигляд. Осінь саме час створювати яскраві, незвичайні і корисні смакові поєднання з обліпихою.

Реклама

"За смаком обліпиха нагадує одночасно стиглий ананас і солодку горобину, —- каже шеф Стефано Антоніоллі. — Ягода допоможе урізноманітнити смак улюблених десертів, доповнити салат або страви з м'яса і птиці. Тому закликаю вас звернути увагу на цей локальний спеціалытет і якомога частіше впроваджувати його в свій раціон восени. Я давно відкрив для себе неординарний смак, тонкий аромат і приємну консистенцію обліпихи і вважаю, що варто приділяти їй більше уваги. Пропоную експериментувати з цим даром української осені. Ось три рецепта, після яких ваше сприйняття обліпихи перевернеться раз і назавжди".

Макаруни з обліпихою

інгредієнти;

Для крему:

Фреш обліпихи — 330 мл;

Вершки 30% — 120 мл;

Білий шоколад — 150 г;

Цукор — 300 г;

Жовтки — 240 г;

Масло вершкове — 600 г.

Приготування:

1.З'єднати всі інгредієнти, крім масла, і змішати.

2. Підігріти до 80 градусів, потім охолодіть. Додати масло в кінці.

Тісто для макарунів:

Білки — 220 г;

Цукор — 100 г;

Вода – 150 г;

Борошно мигдальне — 600 г;

Цукрова пудра — 600 г;

Білки — 220 г.

Приготування:

1. Змішати цукор з водою, доводимо до 118 градусів, додаємо в білки з цукром.

2. В кінці додати борошно з цукровою пудрою.

3. Випікати 15 хвилин за температури 180 градусів.

Коли макаруни охолонуть, з'єднати половинки одна з одною за допомогою крему.

Ескімо-медовик з обліпихою

Медові коржі

Яйця – 120 г;

Масло вершкове — 100 г;

Мед — 150 г;

Борошно — 450 г;

Сода — 5 г.

Все змішати до однорідної маси, розкласти коржі і випікати до золотавого кольору 10 хвилин при температурі 165 градусів.

Крем сметанний:

Сметана — 250 г;

Цукрова пудра — 100 г;

Вершки — 250 г;

Все змішати в ємності для збивання.

Желе з обліпихи

Фреш обліпихи — 750 г;

Мед — 600 г;

Вода — 300 г;

Желе — 20 г.

1. З'єднати всі інгредієнти і довести до кипіння.

2.Розлити у форми і залишити до повного застигання.

Глазур для покриття:

Цукор — 100 г;

Каппа-карагенан (желуюча речовина) — 10 г;

Фреш обліпихи — 250 г;

Вода — 75 г.

1. З'єднати всі інгредієнти і довести до кипіння.

2. Покрити зверху охолоджений виріб.

Качка конфі з обліпихи з соусом

Інгредієнти

Качина ніжка очищена — 2 шт;

Качиний жир — 300 г;

Соус:

Чорний часник — 100 г;

Оливкова олія — ​​0,50 г;

Обліпиха —100 г;

Цукор — 50 г;

Вода — 50 г;

Агар — 2 г.

Приготування:

1. Томимо ніжки в жиру упродовж 5 годин.

2. З'єднати часник і оливкову олію, збити блендером.

3. Решту інгредієнтів підігріти, збити блендером і перетерти до однорідного стану.

4. Подавати ніжки, поливши їх соусами, декорувати мікрозеленню і квітами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.