До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як безпечно харчуватися під час тривалих вимкнень світла

Українці не припиняють готуватися до важкої зими — місцева влада попереджає мешканців усіх регіонів про ще триваліші вимкнення світла, через які автоматично починаються проблеми з водопостачанням та обігріванням житла. Також багато хто вже стикнувся з проблемою організації харчування в разі тривалих вимкнень світла. Свої рекомендації надали в Держпродспоживслужбі.

- Зробіть потрібний запас питної води й уточніть про найближчі до вашого будинку бювети на електронній мапі. У разі надзвичайної ситуації бюветні комплекси столиці під’єднають до генераторів для забезпечення киян питною водою.

Реклама

- Купуючи харчі в крамницях, віддавайте перевагу тим, що триваліший час зберігають якість поза холодильником (сирокопчені ковбаси, молоко тривалого зберігання в тетрапаках тощо).

- Підготуйте запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання (печиво, бублики, хліб, консерви).

- Намагайтеся готувати харчі в невеликій кількості, щоб не зберігати їх тривалий час.

- Придбайте термопакети з холодоелементами, тримайте їх напохваті.

- За можливості робіть запас гарячих напоїв у термосах.

- У разі вимкнення світла для збереження харчових продуктів у холодильнику намагайтеся рідше його відкривати. Також продукти можна зберігати на балконі. Зважте на те, що швидкопсувна продукція зазвичай зберігається за температури +4 °C.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.