До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Крута страва, щоб приготувати в котлі: рецепт, що зігріває

Подейкують, що є такі страви, які подають холодними. Це не стосується страв у котлі. Вибрали наснажливий рецепт плову з бараниною від Євгена Клопотенка, який вам точно захочеться приготувати.

ПОЖИВНИЙ ПЛОВ З БАРАНИНОЮ

Це рецепт шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Реклама

"Рецептів плову сотні, та саме плов з баранини – найпоширеніше поєднання, – каже Євген Клопотенко. – Зі спецій знадобляться куркума й коріандр, але ви можете експериментувати з іншими спеціями, які маєте вдома. Добре смакуватиме барбарис, зира, коріандр тощо". Він радить обрати для плову рис довгозернистий, типу басматі, жасмин чи девзира, та добре промити його перед приготуванням, щоб позбавити крупу зайвого крохмалю. Це допоможе уникнути злипання, і плов вийде розсипчастим. "Також не треба перемішувати рис після того, як ви додасте його в ємність, краще зробити це вже після того, як плов буде готовий. Важливо для плову вибрати й правильний посуд. Найкраще використати каструлю з товстим дном, казанок чи велику пательню з високими стінками", – додає він.

Для плову:

  • 500 г баранини
  • 300 г рису (пропареного або довгозернистого)
  • 600 мл води
  • 100 мл соняшникової олії (+ для запікання часнику)
  • 1 головка часнику
  • 1 морква
  • 2 цибулі
  • 1 ч. л. куркуми
  • ½ ч. л. коріандру
  • сіль на смак

Для соусу:

  • 120 г йогурту
  • 1 головка часнику
  • сіль на смак

Приготування

Увімкніть духовку розігріватися до 180 °C. Головку часнику очистьте від верхнього шару лушпиння. Зріжте верхню частину, посоліть та скропіть соняшниковою олією. Покладіть у форму чи на деко й поставте запікатися на 20 хвилин за температури 180 °C.

Почистьте моркву та 2 цибулини. Наріжте моркву середньою соломкою, а цибулю – середніми кубиками.

Зріжте з 500 г баранини плівки, якщо вони є. Далі поріжте м’ясо порційними шматками.

У каструлі, казанку чи великій пательні розігрійте 100 мл соняшникової олії й викладіть шматки баранини. Підсмажте м’ясо до рум’яної скоринки зусебіч.

Додайте до баранини цибулю та смажте все разом, допоки цибуля не стане прозорою. Покладіть моркву й другу головку часнику, очищену від верхнього лушпиння, готуйте ще 3–4 хвилини. Додайте 1 ч. л. куркуми та ½ ч. л. коріандру, перемішайте.

Додайте 300 г промитого рису, посоліть на смак і залийте 600 мл води. Вода має покривати рис приблизно на 2 см. Готуйте на маленькому вогні до готовності рису, це приблизно 45–50 хвилин. Готовому плову дайте постояти ще 15 хвилин.

Для соусу викладіть запечені зубчики часнику в ступку, трішки посоліть і розтовчіть. Додайте 120 мл натурального йогурту та перемішайте. Викладайте соус у тарілки з готовим пловом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.