До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зробити паузу: київські дівчата про традиції Aperitivo

Традиція Aperitivo – це справжнє культурне явище родом з Італії: зустрітися після роботи з друзями в барі на кілька коктейлів, обійняти того, кого давно не бачив, обговорити події і новини, та разом проводити захід сонця. Vogue.UA поговорив з чотирма дівчатами, які ведуть активний спосіб життя, багато працюють і цінують моменти зустрічей з близькими, про їх Aperitivo – можливості зупинитися на годину, про цінності зустрічей з друзями в режимі буднів, про подорожі, Італію і улюблені напої.

<b>Biancoro_Gallery_1</b>

Реклама
Олександра Бородіна, PR-директор Ienki Ienki

З Італією у мене особливі відносини. З 8 до 15 років я кожне літо проводила в цій прекрасній країні: жила за спеціальною програмою в італійській родині, і, завдяки цьому, вивчала їх мову і культуру. І хоча традиція Аperitivo досить поширена по всій Європі, саме в Італії вона стала повноцінним культурним явищем.

Олександра Бородіна

Найкращі варіації аперитиву на півночі – в Мілані, Турині або Падуї. Чим південніше рухатися, тим важче знайти правильний аперитив (точніше, заклад, де кожного дня у встановлений час до вашого коктейлю додаватимуть набір закусок для частування). Проте, тенденція набирає обертів, і, коли будете там, дуже рекомендую не упустити цей один з найкращих варіантів зустрічі заходів сонця.

В Україні, на мій погляд, поки немає масової культури цінності деталей: замислюватися про виробника алкоголю і поєднання, звертати увагу на подачу, насолоджуватися самим напоєм. Але час лікує. Київська барна культура вже безмежно радує, завзяття і бажання експериментувати серед бартендерів вистачає. Вірю, не так далеко той час, коли вечері ми таки звикнемо випереджати аперитивом.

Олександра Бородіна

Останні кілька років я надаю перевагу білому сухому вину, але якщо побачите мене з коктейлем, то, швидше за все, це буде сауер на основі чорносмородинової горілки. Іра Машихіна (шеф-бармен київського Biancoro) познайомила мене з цим коктейлем років п'ять тому, і до сих пір я не знайшла нічого смачнішого. Він уособлює для мене те, що я дуже ціную не тільки в алкоголі, а й по життю в цілому – прості, але не пересічні речі.

Попри те, що сауер – коктейль класичний і нехитрий в приготуванні, в Києві мені ніде не можуть приготувати його так само вдало, як в Biancoro. Приємний бонус в тому, що незважаючи на те, що в складі є горілка, він питкий і не псує тонус наступного дня. Якось ми в приємній компанії випили за вечір по 6-7 таких сауерів. На наш подив і радість, ранок ні у кого не був похмурим.

Дарія Леонова, PR-директор ресторанів братів Гусовських

Традиція Аperitivo для мене – це історія не стільки про алкоголь і закуски (у вузькому розумінні), скільки про гедонізм. Про можливість протягом дня натиснути на паузу, про приємні зустрічі з друзями на літніх терасах міста і задоволення супроводжувати все це смачними напоями та їжею.

Дарія Леонова

Якщо взяти до уваги мою роботу в ресторанному бізнесі, ініціативу у виборі місць для зустрічей, зазвичай, очікують від мене – я і рада старатися. Обожнюю знайомити друзів з новими закладами, чути їхні відгуки та "потрапляти в яблучко".

У барі чи ресторані, зазвичай, вибираю келих ігристого або білого сухого вина. А ось коктейлі волію міцні. Коктейль Vogue.UA, який готує Ірина Машихіна на основі плімутського джина, для мене – ідеальний. Чотири інгредієнти, мінімалізм і вивірений баланс смаку.

До слова, бари з аperitivo за своєю суттю (коли з певного часу до напоїв подають в частування різноманітні закуски) в Києві можна зустріти не так вже й часто. У Biancoro ж цю традицію підтримують вже 10 років – майже кожного дня о 18:00 на барній стійці з'являються закуски, без перебільшення, ювелірної роботи, і це – частування для кожного гостя, в необмеженій кількості, до останнього шматочка. Смачно, щедро і дуже по-італійськи.

Італія, взагалі, для мене – країна щастя, а її традиції, темперамент місцевих і їхнє ставлення до життя, пейзажі, кухня і вино – її синоніми. Коли недавно я отримувала візу США, візовий офіцер поглянула на мій паспорт і запитала, чому так багато поїздок в Італію. Я розпливлася в усмішці і почала свою відповідь з щирої фрази: "Ну, як чому?".

Анастасія Деєва, громадянська активістка, директор благодійної організації

Мій ритм життя буває просто божевільним, і я дуже ціную ті моменти, коли ми з друзями можемо знайти вільний час в графіку і побути разом. На цю годину ми відкладаємо в сторону телефони і присвячуємо час один одному. Ці люди з різних сфер діяльності, зі своїми унікальними історіями, їм завжди є, що розповісти. Обожнюю просто слухати їх і надихатися. Часом цього так не вистачає!

Анастасія Деєва

Я захоплююся Скандинавською культурою. Мене манить в ній те, що красиві речі повинні бути корисними, і навпаки. Ще в ній є затишок і душевність. Одним з відкриттів стала цікава традиція fika, що шведською означає "перерва в робочому дні на каву з солодощами в компанії друзів". Я обожнюю цю традицію, і зацікавилася, чи є щось подібне у інших країн і культур.

І, звичайно ж, згадалася Італія, з усім своїм розмаїттям в емоціях, кухні та винах. Її Aperitivo, як культурне явище, для мене асоціюється з сонячним жарким літом, нескінченними усмішками, зустрічами на галасливих літніх терасах міста за келихом улюбленого напою.

Анастасія Деєва і Анна Лукашевич

До слова, сама я дуже рідко п'ю алкоголь. Якщо і п'ю, то тільки вино, сидр або джин. Волію влітку пити морси і холодні чаї, наприклад, матчу на мигдальному молоці. Нещодавно в Нью-Йорку ми з подругами влаштували пікнік на заході, їли вегетаріанські закуски, пили комбучу і холодний зелений чай. Такий собі healthy aperitivo! Адже, так чи інакше, головне – це люди, які поруч.

Анна Лукашевич, директор FROLOV

Багато хто думає, що працювати в модному бренді – це ранок, що починається в 12:00, і постійні примірки суконь, заходи і свята. Реальність зовсім інша – це майже цілодобова робота, ранні підйоми, і ми з командою на зв'язку завжди до пізньої ночі (Ваня, Ліза, привіт, я вас люблю в будь-який час дня і ночі!).

Анна Лукашевич

Тому виділити повністю вечір на зустріч із друзями – це практично фантастика, але насичене робочими подіями життя – не привід відмовлятися від них. У таких випадках рятує Aperitivo: можна без докорів сумління зробити перерву в середині робочого дня, домовитися зустрітися на келих, швидко обговорити, поговорити, поскаржитися, посміятися, і з чистою совістю і головою бігти працювати далі.

Обожнюю бути дорослою саме тому, що можна спонтанно, в проміжку часу між зустрічами, набрати подружку з питанням "Ти в центрі? Давай обіймемось". І, звичайно, найчастіше всі дороги перетинаються на Бессарабці – благо, там величезний вибір улюблених місць. З моєю улюбленою подругою Наталією ми часто буваємо в Biancoro. Вона відома спортсменка, любителька сібаса з пюре з селери і взагалі дівчинка-зсж, ну а я – ніколи не проти келиха просекко. Так ми і живемо – вона красива, а я – весела.

Я завжди за кермом, тому якщо і п'ю алкоголь, то рідко, коли навмисно залишаю авто. Мій напій повинен бути смачним, радувати всі рецептори, і красивим в подачі. Це як в поїданні солодкого – якщо вже товстіти, то від чогось ну дуже смачного.

Мені подобаються сауери, що несуть "кислий" бренд з гордістю, це поєднання міцності та кислинки, по-моєму, ідеальне. При цьому, я охоче довірюся рекомендації бармена або офіціанта в хорошому барі. Так на моєму столі в Biancoro виявився Сucumber joy на основі джина з лаймом, огірковим фрешем і базиліком, і встояти перед ним було складно.

Анна Лукашевич

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.