До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Різдвяні мадленки: простий і гарний рецепт

Наблизити сезон свят допомагає випічка, яка наповнює ароматом весь дім. Пропонуємо приготувати різдвяні мадленки за рецептом блогерки Олени Сагун

"Традиційно тістечка „Мадлен" випікаються у вигляді мушель, — каже Олена Сагун. — Для цього є спеціальні форми. Якщо вбити в гуглі „форма для мадленок", пошуковик видасть чимало онлайн-магазинів. Раджу брати силіконову форму на 18 комірок. Якщо візьмете на 9, діліть вказану кількість інгредієнтів на 2".

Реклама


ІНГРЕДІЄНТИ

(На 17—18 мадленок):

– 2 яйця
– 100 г цукру
– 100 г вершкового масла
– 1 ч. л. ванільного цукру
– 75 г білого борошна
– 75 г мигдального борошна (воно є в онлайн-магазинах і у великих супермаркетах)
– цедра невеликого апельсина

Приготування

Масло розтопити, остудити до кімнатної температури. В окрему глибоку ємність помістити яйця й цукор (звичайний і ванільний), добре й довго збивати міксером на максимальній швидкості. Треба, щоб маса посвітліла, збільшилася в об’ємі й стала пишною. В окрему ємність насипати пшеничне й мигдальне борошно, перемішати. Додати сухі інгредієнти до збитої цукрово-яєчної суміші, туди ж додати цедру й акуратно перемішати силіконовою лопаткою або ложкою до однорідності. Потім налити масло й знову акуратно перемішати до однорідності.

Розлити по комірках-мушлях, кожну заповнити приблизно на ¾. Помістити в розігріту до 200 °C духовку на 10—14 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою — вона має виходити з мадленок сухою.

Форму з готовими мадленками дістати з духовки, дати постояти хвилин 10—15, а відтак вийняти їх. Перед поданням посипати цукровою пудрою.


Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.