До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Рецепт справжніх одеських биточків з тюлечки

Реклама

Якби можна було описати Одесу всього однією стравою, то весь її колорит і настрій помістилися б у биточки з тюлечки. Страва, якою можна дивувати іноземців і щоразу закохувати в неї українців. Звучить неочікувано і непердбачувано, але спробувавши один раз, захочеться замовляти знову і знову. Або ж приготувати вдома за рецептом шеф-кухаря Ігоря Крамаренка.

Биточки з тюлечки — дуже одеський рецепт. Як і годиться, історія цієї страви має кілька версій. За деякими даними, рецепт з'явився під час війни. Дрібної риби було в надлишку, тому можна було і вигадувати з нею різні рецепти.

За іншою версією, рецепт народився у великій одеській родині. Бабуся знайшла в холодильнику маленьку "побиту" тюльку, яка мала не зовсім естетичний вигляд для бутербродів чи салату. Тому додала до неї яйце і борошно і закинула на сковорідку. Вся сім'я оцінила таку імпровізацію й зажадала добавки. Наступного ранку всі поїхали на Привоз по відбірну тюлечку для биточків.

Інгредієнти:

⁃ 200-250 г свіжої тюлечки або хамсички

⁃ 1 яйце куряче

⁃ 90-100 г борошна пшеничного

⁃ 20-30 г кропу свіжого, дрібно нашаткованого

⁃ сіль та перець чорний за смаком

- олія соняшникова для смаження

Приготування:

– Рибу промити під проточною холодною водою та просушити за допомогою паперової серветки.

– Подрібнити ножем, додати яйце, борошно, кріп та спеції. Перемішати та дати постояти 5-10 хвилин.

– Столовою ложкою сформувати биточки та смажити на пательні на соняшниковій олії з обох боків до рум‘яної скоринки.

– Подавати гарячими або кімнатної температури. За бажанням можна подавати з міксом пряної зелені та соусом зі сметани або ікрою.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.