До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Рецепт дня: поживний батончик для наших військових

Нашим військовим на фронті сьогодні потрібні не лише аптечки та уніформа, а й поживна їжа. Сьогодні представляємо вам рецепт енергетичних батончиків, які можна робити на власній кухні та надсилати нашим бійцям.

"Якось до мене звернулася за порадою знайома. Вона хотіла власноруч приготувати енергетичний батончик для сина, який служить у лавах ЗСУ. Шоколадні батончики тануть від спеки, і син просив щось солодке та поживне. Гранола, яку я пекла кілька років поспіль, і рецепт якої вдосконалювала тривалий час – не зовсім те, що можна вживати в польових умовах. Я поділилася своїми думками з колишньою колегою, з якою ми чимало часу провели за плетінням маскувальних сіток – Антоніною Латайко. Тоню ця ситуація надихнула на пошук ідеального рецепта, за яким зробити смаколик для захисника міг би будь-хто. Кілька експериментів з рецептурою – і вуаля! У Тоні вийшов ідеальний домашній батончик, зроблений зі смаком в усіх сенсах цього слова. Загорнути смаколик Тоні допомагала донька Іванка, отже з цим впорається навіть дитина. Власне і з рецептом теж. Тож тримайте і діліться, виготовляйте і надсилайте нашим захисникам!" – розповідає Наталя Баку й закликає всіх доєднатися до цієї ініціативи.

Реклама

Складники:

75 г сирого мигдалю (або інших горішків)
150 г вівсяних пластівців
2 ст. л. білого льону
2 ст. л. соняшникових зернят
2 ст. л. насіння чіа
80 г меду (можна взяти менше)
60 г арахісової пасти (або іншої горіхової)

60 г родзинок
60 г сушеної журавлини
60 г сушеної вишні
(мікс сухофруктів може бути іншим, на ваш смак)

Приготування:

Горішки подрібнити, висипати разом з пластівцями й насінням на деко, застелене пергаментом. Поставити на 10–15 хвилин у розігріту до 180 °C духовку, щоб злегка їх запекти, надавши додаткового смаку й аромату.
Сухофрукти помити, висушити й нарізати дрібними шматочками.

У невеличкій каструльці нагріти мед та арахісову пасту. Ретельно розмішати, щоб не залишилося грудочок.
І вилити на пластівці з горішками й дрібно нарізаними сухофруктами. Все перемішати. Якщо вийшло занадто сухо, додайте кілька столових ложок води. Вся суміш має загуснути.


Тепер застелити форму приблизно 20х20 см листом пергаменту й викласти на неї отриману суміш. Ретельно утрамбувати рівним шаром. Можна вирівняти поверхню нижньою частиною склянки. Поставити в холодильник охолоджуватися на кілька годин, краще на ніч. Потім нарізати на шматочки й загорнути порційно в пергаментний папір. Можна зберігати без холодильника.

Замість меду можна взяти будь-який солодкий сироп, наприклад кленовий, агави або топінамбуру.
Частину сухофруктів можна замінити на фініки. В такому разі треба залити їх на 20 хвилин окропом, очистити від кісточок і збити блендером у пасту.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.