До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Продукти, від яких ми непомітно товстішаємо

Кожен з нас хоча б раз у житті стикався з проблемами, пов’язаними з прагненням до ідеальної фігури. Здорове харчування, відмова від цукру та навіть улюблених круасанів — це, звісно, правильне рішення, але навіть з такими обмеженнями вага нерідко залишається однаковою, а іноді й збільшується. Причина цього часто може приховуватися в продуктах, які лише маскуються під дієтичні, а насправді є ворогами нашого тіла.

Соуси і різноманітні заправки

Візьмемо за приклад простий салат із зелені і свіжих овочів: в одній порції такого салату міститься приблизно 150-200 калорій. Але із заправкою з соусу чи майонезу калорійність цієї страви зросте в рази і дорівнюватиме порції смаженої картоплі в McDonald's. Багато хто помилково вважає, що легкі заправки з низькою калорійністю — хороший вихід з цієї ситуації. Проте, такі дрессинги дуже часто містять жир низької якості і підсилювачі смаку, що не лише шкідливо для здоров'я людини, але й спричиняє звикання і відчуття голоду. Соус, приготований у домашніх умовах, стане гарантом якості і низької калорійності, але, якщо часу катастрофічно не вистачає, оливкова олія з додаванням лимонного соку і гарбузового насіння не тільки зроблять смак салату цікавішим, а й стануть джерелом корисних мікроелементів і вітамінів.

Реклама

Батончики і швидкі сніданки

На упаковках цієї продукції великими буквами написано "корисний сніданок" або "фітнес і здоров'я". Але чи так це насправді? Виробники запевняють, що продукт корисний, вказуючи на лицьовій стороні упаковки присутність цільних злаків, горіхів і сухофруктів. Але є одне але. Дуже часто саме в такій продукції використовуються меляса, мальтодекстрин і подібні інгредієнти, що насправді є звичайним цукром. Пальмова олія, пшеничне борошно вищого гатунку і різні добавки для додання смаку — шкідники для нашої фігури і здоров'я. Для того, щоб не потрапляти в пастку виробників "здорової продукції", слід уважно читати склад, адже крім цукру і борошна, такі "корисні перекуси" можуть містити консерванти, ароматизатори та барвники.

Органічний фастфуд

Багато хто вважає, що "органічний" скасовує поняття "нездоровий". Правда лише в тому, що така їжа виготовляється без використання синтетичних мінеральних добрив, пестицидів, регуляторів росту і різних штучних добавок. Проте, калорійність такої їжі ніхто не відміняв, і та ж органічна смажена картопля чи органічний бургер залишаються фастфудом і додають зайвих калорій.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.