До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як минули гастрономічні вечори із шеф-кухарем Едуардом Лубе в ресторані Citronelle

10 років тому найкращий шеф-кухар Франції за версією гіда Gault Millau і володар двох зірок Мішлен Едуард Лубе приготував першу вечерю в межах щорічних мішленівських вечорів у ресторані Citronelle. Цього року шеф символічно повернувся до Києва з новою вечерею з дев’яти страв.

Марія Дідковська та Едуард Лубе

Мішленівські вечори в Citronelle тривали під егідою посольства Франції в Україні. "Упродовж 10 років ми пропагуємо цінність французької гастрономії, і це велика гордість — приймати на кухні шефа, який брав участь у гастрономічному святі внесення французької кухні до списку „нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО Le Diner des Grands Chefs"", — каже Марія Дідковська, засновниця ресторану Citronelle.

Реклама
Едуард Лубе

Едуард Лубе прийшов у кулінарію зі спорту — приставши на пораду матері, Лубе покинув лижний спорт. Перший кулінарний досвід шеф дістав у готелі Fitz Royal, який почали споруджувати за ініціативи його матері в 1983 році. Потім Лубе стажувався в різних ресторанах Америки та Європи. У рідній Франції "поважати продукти" й знаходити незвичайні поєднання Лубе навчився в одного з найкращих французьких шефів Алена Чапела, після роботи з яким став частиною команди Марка Вейрата в Ансі. Едуард Лубе вдосконалював свою кулінарну майстерність майже десять років, після чого в 1992 році відкрив власний перший ресторан Le Moulin de Lourman у затишному містечку Лурмарен. Свою першу зірку Мішлен Лубе дістав 1995 року, коли йому було 25 років — він став наймолодшим шеф-кухарем Франції, який здобув таку високу нагороду. І за три роки Лубе знову став володарем другої зірки Мішлен.

Знайомство з Едуардом Лубе відбулося 19 і 20 листопада. У перший день шеф-кухар влаштував майстер-клас для журналістів. Шеф учив правильно чистити й готувати артишоки. Пояснив: щедра дрібка солі — це гірка на долоньці. А процес тушкування, виявляється, можна розпізнати за звуком, коли страва не вистрибує з каструлі, а мирно обіймає своїми соками, смаками й ароматом всі інгредієнти (і простір навколо).


Для гостей ресторану шеф приготував дві вечері з дев’яти страв. Зокрема й такі: артишоки баригуль із чорним люберонським трюфелем і ягодами ялівця, фуа гра з ревенем, тартар із середземноморської барабульки з осетровою ікрою, філе оленя з яблуками й соусом із зелених томатів. До кожної страви Лубе й сомельє ресторану підібрали французькі вина, а до деяких страв подавали віскі The Macallan. Також не обійшлося без лінійки The Macallan Double Cask і дегустації крафтових французьких сирів, які шеф особисто привіз із Французьких Альп.

Партнери мішленівських вечорів теж підтримали цікавість до нових відкриттів і досвіду. Офіційний імпортер BMW ALPINA в Україні — АВТ Баварія — презентував надпотужний автомобіль BMW ALPINA B8 Gran Coupe, який розвиває 621 к. с.

BMW ALPINA B8 Gran Coupe

Туристична компанія Chance Travel Club розіграла три подорожі на вихідні до Марселя, Довіля й Канн з проживанням у готелях Hotel Dieu, Hotel Barriere Le Normandy Deauville і Нôtel Martinez Cannes.

Група компаній DIM розіграла сертифікати на квадратні метри у своїх преміальних комплексах А136 Highlight Tower і Park Lake City, де покупці мають великий вибір зручних рішень планування.

Також традиційно мішленівські вечори підтримали юридична фірма ASTERS, мережі мультибрендових бутиків DOMINO group і нішевої парфумерії ЖАН, першокласна франшиза салонів краси PIED-DE-POULE, бутик-готель 11 Mirrora Design Hotel і ювелірні бутики Il Cammeo — єдина компанія в Україні, колекції якої підбирає гемолог з більш як 14 дипломами європейських гемологічних інститутів.

Марина Круть Розробляючи меню вечорів, шеф надихався осінню та сезонними продуктами. На відміну від перших мішленівських вечорів десять років тому, коли Лубе готував легке весняне меню, натхнене Провансом, цього разу страви вирізнялися насиченим смаком, поєднанням текстур і яскравістю локальних овочів і фруктів. Затишний і дружній настрій талановитою грою на бандурі створювала Марина Круть.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.