До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Pierre Morlet створили шампанське для київського ресторану Citronelle

Сімейна винарня Pierre Morlet, що розміщується в самому серці регіону Шампань уже понад 150 років, створила ексклюзивне шампанське для київського ресторану Citronelle, який спеціалізується на французькій кухні. Vogue.ua дізнався в засновниці Citronelle Маші Дідковської всі подробиці.

Рестораторка Маша Дідковська з колекцією шампанського Pierre Morlet x Citronelle
Про Pierre Morlet

Pierre Morlet — це невеликий і незалежний шампанський Дім, завдяки чому й цікавіший для поціновувачів цього благородного напою. Його виноградники межують з плантаціями таких відомих виробників, як Krug, Veuve Clicquot-Ponsardin, Bollinger і Mumm, а його керівник Ерік Морле є одним з останніх виноробів регіону, який особисто здійснює асамбляж світлих вин тільки першого пресування. Саме тому зоряні й імениті сусіди не ухвалюють остаточного рішення з приводу смаку їхнього вина без поради пана Морле. Вони називають його своїм головним "носом".

Реклама
Шампанське Pierre Morlet x Citronelle
Про знайомство з Pierre Morlet

Про шампанське Pierre Morlet я дізналася випадково під час однієї вечері в паризьких друзів. Там же я довідалася, що моя близька подруга добре знайома із сусідом сім’ї Морле. Я так була зачарована цим тонким, але водночас насиченим смаком шампанського, що попросила організувати нам зустріч і познайомити. Мушу визнати, це було не так легко зробити, як нам би хотілося, але все-таки бажана зустріч відбулася. Я давно хотіла потішити гостей Citronelle чимось унікальним, тому мене осяйнула думка запропонувати зробити шампанське спеціально для нас. Сім’я Морле живе цією справою, цінує свою репутацію й дуже уважно ставиться до вибору партнерів. Мені дуже приємно, що ми все-таки змогли цього домогтися.

<b>Дидковская_Шампань</b>

Про створення шампанського Pierre Morlet x Citronelle

Таємниця особливого смаку шампанського Pierre Morlet — органічне виробництво й особливі методики культивування. Тут усе роблять вручну, що дає змогу зберігати максимальну якість сировини, а отже й кінцевого продукту. Весь процес створення нашого шампанського — від старту переговорів до першої партії пляшок — становив приблизно три роки. Ми разом пройшли кілька етапів дегустації, поки дійшли до того самого смаку. Я зверталася й до наших українських сомельє, і до дистриб’юторів алкоголю — було важливо почути думку різних людей. Месьє Морле я також описала такий собі збірний портрет нашого клієнта — у підсумку ми вирішили додати букету трохи свіжості за допомогою нот грейпфрута, а легкості досягли завдяки білим кольорам. Весь цей колективний і нешвидкий процес дав нам результат, яким я пишаюся. В Україні до нас ще ніхто такого не робив.

Про колекцію Pierre Morlet x Citronelle

До колекції Pierre Morlet x Citronelle увійшло чотири різновиди шампанського. Перший: Pierre Morlet Cuvee Suivie 1er Cru Brut — це дуже питке й легке шампанське, що складається з винограду сорту піно-нуар на 74% і на 26% із шардоне. Трохи насиченіша його інтерпретація — це Pierre Morlet Grand Reserve 1er Cru Brut. Окрема моя гордість — це мілезим Pierre Morlet Cuvee Millesime 1er Cru 2011 Brut, зроблений з особливого вінтажу 2011 року. Якщо з першими двома шампанськими ліпше споживати класичні легкі страви — рибу, морепродукти, овочі, то тут уже можна подавати і червоне м’ясо, і паштети, і рибу з вершковим соусом. Це буде ідеальний баланс смаку. А нашою літньою зіркою точно стане Pierre Morlet Grand Reserve 1er Cru Rose Brut — від тонких нот полуниці, суниці й ожини в його асамбляжі можна збожеволіти.

Рестораторка Маша Дідковська з колекцією шампанського Pierre Morlet x Citronelle

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.