До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перевірений рецепт бургера: покрокова інструкція

Поки Лівий берег Києва переживає зіркову годину (нагадаємо, саме там відкриваються перші заклади McDonalds, що припинили роботу з 24 лютого через повномасштабну російську агресію), ми вигадали спосіб осолодити очікування — і приготувати бургер власноруч. Отже, справжній бургер: перевірений рецепт і покрокова інструкція

Бургери – смачні та калорійні. Це повноцінне вживання їжі, що не передбачає десертів. На додачу, бургери подобаються дітям. Готувати недовго, а ефект — на мільйон. Кілька слушних порад.

Реклама
Бекон

Зазвичай радять додавати в бургер бекон. Ми не схвалюємо: по-перше, це зайві калорії, по-друге, котлети соковиті самі по собі, особливо якщо готувати їх до стану medium rare. Плюс соус і овочі: бекон точно зайвий.

Родзинка страви

Це карамелізована цибуля. Не ігноруйте! – Саме вона перетворює бургер з фаст-фуду на шедевр.

Зелень

Листя салату айсберг – прекрасне доповнення до бургера: вони дають хрусткість та свіжий присмак. Щоб листя не розсипалося, його можна посікти, а потім змішати із соусом для бургерів, так все триматиметься купи. Цю пораду колись дав Джеймі Олівер, ми спробували – і підтверджуємо: працює.

Булочки

Правильні булочки — ледь не половина успіху: вони мають бути пишними, свіжими, м’якими. Якщо не знайшлося свіжих, доведеться купувати ті, що з консервантами: пропав кінь, і вузду кинь.

Подання

Бургери можна вважати finger food (ми іронізуємо, проте й справді краще їсти бургер руками). Подавати, простромивши дерев’яною шпажкою. А ще краще бургер загорнути: спершу в пергаментний папір, потім обернути фольгою. Так він залишатиметься гарячим і дасть змогу насолоджуватися їжею, не гублячи крихти й краплі соусу. Порада актуальна навіть в умовах, коли доступне все столове приладдя.

Інгредієнти (на дві порції):

2 булочки.

Котлети для бургерів (з яловичини або ягнятини). Їх можна приправити свіжомеленим перцем.

Соус для бургерів (є в українських виробників, від "Торчин" до "Чумак").

Дижонська гірчиця (опціонально).

½ середньої цибулини.

Салат айсберг (або будь-яка інша зелень).

Плавлений чедер у порційному пакованні — 2 порції.

Маринований огірок — 1 шт., 8 скибочок.

Помідор — кілька кружалець.

Цукор — 2 ч. л.

Оливкова олія.

Приготування

  1. Цибулю нарізати півкружальцями, обсмажити в оливковій олії з додаванням цукру. Помішувати, поки не стане золотистою. Відставити в сторону.
  2. Розрізати булочку навпіл. Підсушити на сковорідці зрізом униз до легкої скоринки.
  3. Обсмажити котлету з одного боку. Перевернути, накрити скибочкою сиру чедер і верхньою частиною булочки — прямо на сковорідці.
  4. Поки котлета досмажується (це хвилин 5 на середньому вогні), викласти соус із посіченим листям айсберга на нижню частину булочки, поверх рівномірно викласти цибулю, накрити кружальцями огірочків, помідорів. В ідеалі пункти 3 і 4 треба виконувати паралельно, щоб компоненти бургера були гарячими. Важливо стежити, щоб котлета не пригоріла.
  5. Готову котлету із сиром і булочкою зняти зі сковорідки й накрити цією конструкцією основу бургера.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.