До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Мій ранок: улюблені сніданки Світлани Бевзи

Vogue.ua попросив своїх героїнь поділитися рецептами улюблених сніданків. Продовжує мініпроєкт дизайнерка Світлана Бевза.

"Майже всі інгредієнти — з мого саду, я вирощую їх сама. Віддаю перевагу сезонним продуктам, тому вибрала три корисні, швидкі й дуже прості рецепти. Ключовий момент: у всіх рецептах — багато зелені", — розповідає Світлана.

Реклама
Грінки із житнього хліба із сиром і зеленню

Це рецепт моєї мами, яка завжди говорить: "Зелень — це зуби, нігті, волосся".

Інгредієнти

4 тости із житнього хліба

Кріп — 0,5 пучка

Жирний сир — 100 г

Сванська сіль, чорний перець, кінза на смак

Час приготування 5 хвилин

Приготування

Дрібно нарізати кріп і кінзу, ретельно перемішати із сиром, посолити й поперчити на смак. Подавати з хрусткими теплими грінками.

Салат з редиски з вершковим маслом

Інгредієнти

Зелена цибуля

Редиска — 6 середніх шт.

Перепелині яйця — 8 шт.

Кріп — 0,5 пучка

Масло вершкове — 40 г

Сіль на смак

Час приготування 7 хв

Приготування

Шматок масла попередньо покласти в морозилку на 20 хвилин, відварити перепелині яйця круто. Нарізати прозорими кільцями редиску, дрібно нарізати цибулю й кріп (кріп у цей салат я подрібнюю руками), масло порізати дрібними кубиками. Посолити на смак. Таємниця масла в тому, що воно пом’якшує терпкість і гостроту редиски, і ще це дуже смачно.

Фритата з томатами й сиром грюєр

Інгредієнти (на дві порції)

Яйця курячі — 6 шт.

Помідор (великий) — 1 шт.

Коктейльні помідори — 3 шт.

Сир грюєр — 40—50 г

Зелень: кріп, петрушка, кінза

Оливкова олія

Сванська сіль

Великий помідор нарізати великими кубиками. У глибокій сковорідці на середньому вогні посмажити його на оливковій олії до м’якості. В окремій ємності перемішати виделкою яйця (не перетворюючи на однорідну масу), посолити. Я використовую сванську сіль — це моя улюблена приправа за поєднанням інгредієнтів і ароматом. Підготувати зелень.

Коли помідор пустить сік, влити в сковорідку яйця й опустити туди коктейльні помідори, нарізані тонкими кільцями. Так у помідорів вийде різна щільність. Потім посипати зеленню й тертим сиром. Я використовую грюєр, оскільки він дуже багатий на кальцій, але має менш інтенсивний смак, ніж пармезан.

Готувати фритату треба на середньому вогні без кришки 5 хвилин, а потім накрити кришкою й довести до готовності під кришкою (ще 5 хв).

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.