До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Лавандово-абрикосовий тарт: рецепт, щоб вразити всіх

Кінець липня — та сама пора, коли цвіте лаванда й достигають абрикоси. Бюті-журналістка Дарина Богомолова ділиться рецептом улюбленого лавандово-абрикосового тарта.

Тісто

Інгредієнти

Реклама

Борошно: 1 склянка

Холодна вода: 4—5 столових ложок

Вершкове масло: 100 г

Цукор: 30 г

Сіль: на смак

Приготування

1. Натерти масло на тертці й змішати його з борошном, сіллю, цукром і водою. Перетирати тісто руками. Сформувати кулю й покласти в морозилку на 20 хвилин.

2. У змащену вершковим маслом форму викласти тісто, проколоти виделкою, щоб не здулося (або застелити тісто пергаментом, виклавши поверх будь-яку крупу, — вона притисне тісто й не дасть йому роздутися під час випікання).

3. Випікати 10 хвилин за температури 200 °C, щоб тісто затужавіло.

4. Дістати форму з духовки й дати охолонути.

Крем

Інгредієнти

Яйце: 1 шт.

Мигдальне борошно: 1 склянка

Цукор: 0,5 склянки

Сіль: на смак

Ваніль: на смак

Вершкове масло: 100 г

Приготування

Змішати цукор, сіль, ванілін і м’яке вершкове масло з мигдальним борошном, додати яйце. Ідеально все змішувати заглибним блендером.

Начинка

Абрикоси: 12 штук

Цукор: 30 г

Сушені квіти лаванди / лавандовий сироп / есенція

Кардамон: на смак

Приготування

1. Нарізати абрикоси на четвертинки.

2. У сковорідці розтопити цукор із 3—4 ст. ложками води, додати кардамон і лаванду.

3. Тушкувати абрикоси 5 хвилин.

Складання

На спечене тісто викласти мигдальний крем

Поверх — абрикоси колом.

Випікати 10 хвилин за температури 200 °C.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.