До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

А тепер ягоди: новий погляд на кавун

Ягоди – найкращий винахід початку літа, – вже зазначала консультантка з харчування і кулінарна журналістка Анастасія Голобородько. – Весь спектр смаків і користі, абсолютний 'instagramable'- вигляд, низька калорійність і підвищена сполучуваність з іншими продуктами. Усе це справедливо й щодо кавуна – який, як відомо, – найбільша ягода.

З кавуном цікаво. Величезна ягода, на 99% складається з води. Смачна, освіжна, легка, а ще локальна й звична для нашого раціону. Кавун добрий сам по собі – в охолодженому вигляді це бездоганний літній сніданок. Але в пік сезону бракує ще кількох свіжих ідей. Кавун – інгредієнт, кавун у напої, у салаті, на грилі, кавун-закуска. Йому до лиця фета і совіньйон блан, свіжі трав'яні соуси з м'ятою і козячий сир, горіхи й кокосове молоко.

Реклама
Кавунова сангрія

Інгредієнти:

400 г м'якоті кавуна

маленьке зелене яблуко

цедра 1/2 грейпфрута

пучок м'яти

750 мл вина совіньйон блан

200 мл імбирного лимонаду або простої газованої несолоної води

1 ст. л. меду або кленового сиропу

лід

Приготування:

Кавун нарізати кубиками, половину грейпфрута – скибочками, тонко нарізати яблуко. Додати листя м'яти, попередньо потовчене з медом, влити вино й воду (або лимонад) і поставити в холодильник щонайменше на годину. Подавати з льодом.

Салат з халумі, кавуном і неймовірним соусом

Інгредієнти:

1 кг м'якоті кавуна

200 г сиру халумі

150 г томатів чері

200 г або 1 кухоль нуту (відвареного попередньо або консервованого)

60 г гарбузового насіння

2 пучки шпинату або будь-якого іншого листкового салату з ніжним смаком

2 ст. л. оливкової олії

1 лайм або ½ лимона

сіль

Для зеленого соусу:

великий пучок ароматних трав (петрушка, кінза, м'ята)

½ кухля або 120 мл оливкової олії

сік 1 лайма або ½ лимона

1 ст. л. каперсів

1 ч. л. кленового сиропу

1 зубки часнику

1 невеликий чилі

½ авокадо

щіпка солі

Приготування:

Почати із соусу. Всі інгредієнти змішати в чаші блендера й на режимі "пульс" збити до середньо-однорідної текстури. Спробувати на смак, за потреби додати ще трав або солі. Якщо блендера немає – максимально подрібнити всі інгредієнти для соусу ножем і залити олією, кленовим сиропом.

Кубиками нарізати кавун і халумі, чері – навпіл, злити воду з нуту. На сухій сковорідці підсмажити гарбузове насіння, порубати його ножем. У цю ж сковорідку додати оливкову олію й підсмажити халумі до рум'яної скоринки. На велику тарілку викласти листя салату, томати, нут, кавун і халумі. Скропити оливковою олією і соком лайма, посипати насінням. Перед поданням полити зеленим соусом.

Швидка закуска з кавуна з фетою

Інгредієнти:

2 ст. л. оливкової олії

½ кухля гарбузового насіння

¼ ч. л. солі

½ невеликого кавуна

100 г фети

сік лимона

Приготування:

На сухій сковорідці підрум'янити гарбузове насіння. Приправити сіллю й дати охолонути. Кавун нарізати скибочками 1 см, викласти на тарілку. Розкришити зверху фету, посипати насінням, скропити оливковою олією й соком лимона.

Кавун на грилі з козячим сиром

Інгредієнти:

2 ст. л. оливкової олії

1 середній кавун

щіпка солі

4 різнокольорові помідори

150 г молодого козячого сиру

свіжомелений чорний перець

Приготування:

Розігріти гриль до середньої температури або нагріти сковорідку-гриль. Нарізати кавун трикутниками або колами, 20-22 шматки завтовшки 1 см. Присмачити сіллю й смажити на грилі по 2 хвилини з кожного боку. Дати охолонути. Тонкими кільцями нарізати томати. На блюдо викласти шар томатів і кавуна, тонко нарізаний козячий сир, приправити оливковою олією й свіжомеленим чорним перцем. Повторити шари.

Смузі з кавуном і персиками

Інгредієнти:

½ маленького кавуна

2-3 персики

½ кухля кокосового молока

кілька листків м'яти

кілька кубиків льоду

Приготування:

Всі інгредієнти змішати в чаші блендера й збити до однорідного стану. Можна пити як смузі або використовувати як холодний літній суп і подавати з горіхами або м'яким сиром.

Instagram: @vogueua_beauty

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.