До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Загублений світ: 7 найкращих у світі пляжів за версією Conde Nast Traveller

Пляжі завжди були особливим місцем не тільки для плавання й сонячних ванн, а й для читання, рефлексії та важких розмов. Vogue.ua вибрав 7 диких пляжів з 25 найкращих за версією Conde Nast Traveller, і пропонує вирушити у віртуальну подорож, щоб хоч на мить наблизити відчуття безтурботного літа.

Пляж Die Plaat у Природному заповіднику Вокер-Бей, Південна Африка

Пляж Die Plaat розкинувся недалеко від містечка Херманус на південному заході Південної Африки й уважається притулком південних гладких китів, тому не варто дивуватися, побачивши цих ссавців на горизонті. Крім китів, цей пляж також славиться неймовірної краси береговою лінією, облямованою вапняковими скелястими виступами й перламутровими черепашками, розкиданими на піску. На березі тут відпочивають тюлені, а ще на пляжі Die Plaat міститься печера Кліпгат, у якій приблизно 85 000 років тому жили люди Кам’яного Віку.

Реклама
Пляж Die Plaat у Природному заповіднику Вокер-Бей, Південна Африка
Пляж Honopu на архіпелазі Кауаї, Гавайські острови

Єдиний (легальний) спосіб дістатися до пляжу Honopu — водою. Це означає, що до пляжу потрібно плисти близько кілометра від човна або від сусіднього пляжу Kalalau, тому без ластів не обійтися. Але з огляду на те, що скелі й гладкі піски пляжу Honopu стали тлом у "Кінг Конзі" й одній із частин "Індіани Джонса", то заплив вартий того. До того ж завдяки своїй ізольованості це місце має серйозне духовне значення, позаяк раніше тут проводжали в останню путь полеглих у поєдинку давніх вождів.

Пляж Honopu на архіпелазі Кауаї, Гавайські острови
Бухта Keem Bay на острові Акілл, Ірландія

Попри те, що дорога до бухти дуже вітряна, приголомшливий краєвид на вершину скелі (або з її вершини) вартий уваги. Цей захищений від сторонніх очей пляж міститься на острові Акіллі в графстві Мейо (Ірландія) і майже невідомий туристам, але його малахітова вода й світлий пісок чудові для родинного відпочинку — тут не буває натовпу. Захопіть бінокль, щоб спостерігати за горизонтом, а в теплу пору року тут продають морозиво.

Бухта Keem Bay на острові Акілл, Ірландія
Пляж на острові Маратонісі, Греція

Відоміший як Острів Черепах, маленький острів Маратонісі є життєво важливим місцем гніздування морських черепах, які перебувають під загрозою зникнення, тому відвідувачі мають триматися на відстані п’яти метрів від води, щоб не заважати їм. Перш ніж досліджувати підводні печери на човні або вплав, наберіть повні легені просоченого ароматом сосни повітря. І, так, не забудьте захопити із собою харчі, тому що на острові немає нічого, крім тюленів, черепах і лісу.

Пляж на острові Маратонісі, Греція
Долфінстранд, Намібія

Долфінстранд розміщується на краю національного парку Наміб-Науклуфт (найстарішої пустелі на планеті) і за 15 хвилин їзди від приморського центру Волфіш Бей. Долфінстранд — це не розкішний пляж з м’якими хвилями й ніжним піском. Це місце, де на піску розкидані дошки човнів, що здалися шторму, і дім для колонії тюленів. Але з огляду на віддалене розміщення пляжу в одній з малонаселених країн світу, на ньому є чим надихнутися.

Долфінстранд, Намібія
Пляж Rauðisandur, Ісландія

Пляж Rauðisandur розкинувся під скелями фьордів у західній частині Ісландії й вирізняється мідно-червоними пісками. Звивиста дорога тут обрамлена грізними горами й разючими скелями. Але тут складно знайти іншу людину — тільки десята частина відвідувачів Ісландії коли-небудь дістанеться цього пляжу.

Пляж Rauðisandur, Ісландія
Пляж Chesterman у Ванкувері, Канада

Ще один дикий пляж, гладка піщана смуга якого всіяна величезними колодами й облямована лісом. Це одвічний прихисток відважних серферів і прогулянковий маршрут під час відливу. Над берегом тут височіє готель Wickaninnish Inn, де можна сховатися від надокучливого вітру й спостерігати за морськими видрами, які активно шукають укриття від бурі, що насувається.

Пляж Chesterman у Ванкувері, Канада

Текст: Lizzie Pook

За матеріалами cntraveller.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.