До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

За межами путівника: 10 чудес Риму, про які мало хто знає

Римські туристичні стежки затерті до дірок. Тим часом, в місті є безліч місць, які варті уваги і незаслужено її не отримують. Куди йти, щоб побачити інший Рим?

Чай серед статуй

Кафе Canova Tadolini, Via del Babuino 150A/B

Реклама

Будівля, в якому розташоване кафе, побудована 1818 року. Приміщення спочатку служило скульптурною студією, в якій Адамо Тадоліні, найобдарованіший з учнів геніального Антоніо Канові, виконував чорнову роботу за маестро. Комірчина належала родині Тадоліні ще цілих чотири покоління. А сьогодні чудові декадентські кімнати кафе заповнені величезними скульптурами імператорів, героїв міфів, богів та богинь.

Кафе Canova Tadolini, @odalisque_
Прокинутися серед антикваріату

Готель Arco dei Tolomei, Via dell'Arco de'Tolomei 27

Це один з найбільш елегантних і атмосферних готелів у місті. Він розташований на невеликій брукованій каменем площі в Трастевере. Власники Марко і Джоанна Федостіані не на жарт захоплені мистецтвом і антикваріатом, а екземпляри їх колекції прикрашають шість затишних спалень. У двох кімнатах є невеликі тераси, а в холі – значна бібліотека книг про Рим. Сніданок незабутній завдяки пирогам, які випікає тут щоранку мила економка Джоселін.

Готель Arco dei Tolomei
Партія в шахи з місцевими жителями

Бар Bar del Fico, Piazza del Fico 26

Це схоже на сцену з фільму Фелліні: на площі біля бару сивочолі чоловіки грають в шахи за розкладними столами, в той час, як спостерігачі викрикують саркастичні коментарі на добірному діалекті. Завзяті гравці сиділи тут ще до того, як бар відкрили після ремонту 2010 року. Сьогодні Bar del Fico в стилі шеббі-шику, з коротким італійським ланч-меню – прекрасне місце для перепочинку, якщо давньоримське мистецтво і історія трохи втомили. За рогом – однойменний вечірній ресторан, де стейки б'ють всі рекорди серед замовленнь.

Бар Bar del Fico, @intotherome
Ніч з видом на Колізей

Готель Palazzo Manfredi, Via Labicana 125

Не має собі рівних локація (готель побудований на місці школи гладіаторів I ст.), чудовий дизайн, першокласний сервіс, мальовничий ресторан і тераса на даху в Римі – це все готель Palazzo Manfredi на 14 номерів. З головних спалень чотирьох люксів і номерів deluxe і master відкривається прямий вид на Колізей, вікна інших апартаментів відкривають Оппійський холм.

Готель Palazzo Manfredi, @palazzomanfredi
Найкращі закуски в Римі

Тратторія Caffe Propaganda, Via Claudia 15

Кафе дуже схоже на паризьке бістро, а уявлення італійців про нього таке: з наполеонівськими люстрами над чорними віденськими стільцями і вінтажною барною стійкою. У місті, де недбалість часто бере верх над якістю, в Caffe Propaganda можна бути впевненим, що сервіс буде відмінним, продукти – свіжими, коктейлі – смачними, а атмосфера – надихатиме. Риба-меч під соусом з рікотти і соусом сальморільо – чудова.

Тратторія Caffe Propaganda, @claudiaprincipe1
Ярмарок бутіків на вулиці Боскетто

Via del Boschetto

Цей мощений провулок в бохо-шик-районі Монті в центрі міста є кварталом художніх галерей, ексклюзивних бутіків і винних барів. Привабливість у тому, що всі магазинчики самобутні й вигадливі. Найяскравіші, наприклад, бутік датського дизайнера Тіни Сондергаарда під номером 1D; магазин скульптора, ілюстратора і дизайнера меблів Луїзи Еболі La Porta de Safi під номером 6; один з найкрутіших винних барів Риму, La Barrique, під номером 41; а в крамниці під номером 35 можна помилуватися незвичайними роботами перуанського ювеліра Келі Паукара.

Via del Boschetto, @cate_sant13
Поласувати найкращим морозивом у Римі

Джелатерія Neve di Latte, Via Luigi Polletti 6

Ця гурманська джелатерія, розташована зразу біля архітектурного музею Заха Хадід MAXXI, була названа найкращою в Італії за версією популярного місцевого фуд-блогу Dissapore. "Сніг з молока", як звучить в перекладі з італійської назва, робить ставку на досить стандартні 20 смаків: шоколад, кава, сезонні фрукти, ваніль. Єдиним незвичайним смаком тут є "бальзамічний оцет", створений на основі оцту з Модени з 25-річною витримкою. Якість інгредієнтів – на вищому рівні. Наприклад, шоколад Amedei або біодинамічне баварське молоко.

Джелатерія Neve di Latte, @aivlisilvia
Ніч в бутік-готелі поблизу Іспанських сходів

Готель Portrait Roma, Via Bocca di Leone 23

Цей бутік-готель у самому центрі модного шопінгу передає дух вільних п'янких 60-х років, зберігаючи при цьому інтер'єр 14 люксів свіжим і сучасним. Вінтажні деталі вигідно виділяють готель серед його схожих один на одного розкішних "суперників". Є можливість забронювати на вечір терасу на даху з видом на Іспанські сходи.

Готель Portrait Roma
Одна з улюблених точок foodies

Ресторан Roscioli, Via dei Giubbonari 21

Roscioli – це гастрономія для гурманів, винний бар і сімейний ресторан одночасно, створений Алессандро Роччіолі, вихідцем знаменитої римської династії пекарів. Гастрономічний відділ розташований зліва від входу: апетитна пармська шинка тут схожа на елемент декору на стіні. Далі в невеликому арочному приміщенні акуратно втиснуті столики і полиці з делікатесами і добірним вином. Страви з меню – досить прості, але дуже смачні. Їх готують з високоякісних продуктів, таких як, яйця від тосканського фермера Паоло Парізі, спагетті Verrigni і перець чилі з острова Вулькано.

Ресторан Roscioli, @venice2rome
Бістро високої кухні

Бістро Marzapane, Via Velletri 39

Це міське бістро в шумному районі навколо Галереї сучасного мистецтва MACRO було справді крихітним і завжди переповненим, поки не розширилося минулого року. Результатом стала більш розслаблена атмосфера, ніж раніше: теплий дворівневий простір з легкими скандинавськими мотивами в інтер'єрі. Тут всім заправляє іспанська шеф-кухар Альба Естеве Руїс, яка сміливо експериментує з середземноморською кухнею. Наприклад, готує молочне порося з Єрусалимським артишоком під кавовим "пилом" і малиновим і полуничним соусами.

Бістро Marzapane, @g_dea

За матеріалами cntraveller.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.