До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Турецька Рив'єра: готель Hillside Beach Club на березі Егейського моря

15 квітня новий курортний сезон відкриває п'ятизірковий готель Hillside Beach Club у Фетхіє.

Hillside Beach Club розташований недалеко від міста Фетхіє в наймальовничішому регіоні Туреччини. Навіть дивно, як серед нескінченної низки зелених гір, пілот знайшов мініатюрне селище Даламан і його скляний аеропорт, що зливається з ландшафтом. Тут так тихо і спокійно, що з'являється ілюзія, ніби цю сучасну будівлю побудували тільки що і спеціально для вас. Шукати в ній нічого не потрібно, навіть без покажчиків інтуїтивно потрапляєш до виходу, де водій від готелю в накрохмаленій білій сорочці спритно підхоплює багаж і цікавиться, яку музику поставити, чи не розрядився у гостя телефон, пропонує воду і пароль від Wi-Fi мережі.

Реклама

30 хвилин шляху до готелю схожі на рекламний ролик регіону. Рівна автострада пронизує скелі і несподівано виринає з тунелів серед яскраво-зелених полів або сосново-ялицевого бору. На причалах погойдуються білосніжні парусники різного калібру (в Фетхіє збудований яхт-порт преміум-класу Гьочек). Уздовж лінії моря тягнуться кілометрові бігові та велосипедні доріжки. На незліченних спортивних майданчиках, влаштованих прямо на пляжі, вправляються засмаглі атлети і атлетки різного віку – красиве тіло тут такий же культ, як в Лос-Анджелесі або Тель-Авіві. За час у дорозі сонце тоне у воді, а місто прикрашає себе яскравими вогнями і навіть змінює аромат: з теплого квіткового на солонуватий і свіжий. Машина плавно піднімається в гору, її вершина – найкращий оглядовий майданчик Фетхіє. Два пропускні пункти. Ви на місці.

Hillside Beach Club займає площу 100 000 кв. м. і нічого ні з ким не ділить: ні гору, на якій стоїть, ні вид на власну бухту Калемія, ні пляжі, яких у нього три, ні спа, яких у нього два. При цьому номерів для такої величезної і закритої від сторонніх території не так вже й багато – 330, кожен з видом на море, завдяки каскадному будівництву. Їх інтер'єри прості і розкішні одночасно. Найкрасивіші – з м'яким диваном на відкритій веранді – ніби створені для Instagram. Тут хочеться пити просекко, неспішно збиратися на вечірній променад, і зустрічати прохолодні світанки у теплому ліжку. Для цього потрібно лише розсунути скляні двері і щільні штори, – так ліжко опиняється майже під відкритим небом. Навіть у номері природа весь час так близько, що здається ти десь на островах.

При бажанні провести день з книгою в руках, головний пляж краще обходити стороною. Він, звичайно, найбільший і до нього рукою подати, але уподобаний сім'ями з дітьми і любителями активних видів водного спорту (тут можна взяти уроки снорклінгу, флайбордінгу, вейксерфінгу або покататися на монолижі). Але у цінителів тиші є два варіанти – пляж Serenity і Silent Beach, що розташовані в крайніх точках бухти і доступні лише дорослим. Розмовляти по телефону на їх території не можна, а ось робити красиві фото і викладати їх в соцмережі ніхто не заборонить, тим більше, що покриття Wi-Fi – відмінне, а пейзажі – ідилічні. Вхід на Silent Beach захований за хвірткою центрального пляжу. На дрібній гальці там стоять м'які шезлонги, а в тіні дерев підвішені гамаки. Найзатишніші місця – на плавучих пантонах, з'єднаних з берегом дерев'яними містками. Лежати на них можна годинами, розглядати прозоре дно моря і зовсім не лячних риб, що теж заглядають вам в очі. А ще тут, біля води, вранці проводять заняття з йоги.

Любителям гайкінгу сподобається дорога до найдальшого пляжу Serenity. Але можна до нього добратися і на човні, що відпливає кожні 30 хвилин з головного причалу. Обидва маршрути однаково прекрасні, а пляж – ще кращий, з особливою, камерною атмосферою. Тут немає занять з йоги, зате є Serenity Beach Bar, де відмінно готують свіжий гірко-солодкий апероль з лаймом і приносять прямо до шезлонгу.

У готелі два ресторани. У головному є дитяче, вегетаріанське, сироїдне і безглютенове меню. А якщо ви за відпочинок без обмежень, замовте королівські креветки на грилі з овочами або ризото з грибами і насолоджуйтеся видом на море. Зал з десертами – зона підвищеної небезпеки: їх не менше п'ятдесяти і всі неймовірно хороші.

Для неспішної вечері з незліченною зміною страв турецької кухні потрібно йти в ресторан Pasha. Столики в ньому бронюють заздалегідь, а в високий сезон краще зробити це перед вильотом. Головна умова – хороший апетит. Гострі мариновані огірки з винним ароматом, артишоки на грилі начинені овочами зі спеціями і травами, найніжніший шпинат з мускатним горіхом, лимонною цедрою і кунжутом – всього лише прелюдія.

Не втратити форму допоможуть тенісний корт або спортзал з насиченим розкладом тренувань протягом дня. Але якщо волієте втрачати калорії в спа – Hillside Beach Club не розчарує. У Sanda Day Spa (недалеко від головного пляжу) є турецька лазня, джакузі, сауна, сніговий фонтан і сім масажних кабінетів, де свої послуги пропонують турецькі фізіотерапевти. У Sanda Nature Spa (поруч з пляжем Silent Beach) працюють фахівці з Балі. Ритуал Asian Nirvana підійде тим, хто любить інтенсивний масаж, з опрацюванням найглибших м'язів. Фірмова процедура Sanda Traditional – це час релаксу з аромаоліями. Коли здасться, що ритуал закінчився, вас чекає бонус: масаж шиї і плечей розігрітими каменями, – абсолютно за межами.

Текст: Анна Золотарьова

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.