До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

To Dublin: вичерпний гід Дубліном

Які місця побачити в Дубліні, куди сходити, що подивитися, де зробити інстаграмні світлини, розповідає Сара Голлівелл, б'юті-редакторка дублінського The Gloss Magazine.

@sarahhalliwellbeauty
Топ-5 речей, які слід зробити в Дубліні

Я обожнюю плавати в морі (деякі стійкі дублінці не бояться хвиль увесь рік), тому я б радила коротку поїздку на приморському поїзді DART до пляжу Seapoint або в передмістя Сандіков (приблизно 30-40 хвилин від центру міста).

Реклама
Пляж Seapoint

Сандіков – те саме місце, де розміщений знаменитий Forty Foot, своєрідний холодний басейн природного походження, де можна поплавати поруч з тюленем, а то і двома.

СандіковGetty

Неподалік красується вежа Мартелло, де якось зупинявся Джеймс Джойс (www.joycetower.ie). Зараз це цікавий (і безкоштовний) музей.

Вежа Мартелло, СандіковGetty

Неодмінно варто спробувати Guinness у традиційному пабі. Наприклад, у The Stag's Head на розі Дам Корт і Дам Лейн, у центрі міста. Це дуже атмосферна місцина.

<b>stagshead ie</b>

Якщо у вас є час, засіб пересування і сонячний день, рушайте в The Blue Light Pub, з видами на місто і море. Колишній рай для контрабандистів, заклад може похвалитися фортепіано, подарованим U2, постійними виступами і обговореннями музики, а також власною піччю для піци.

The Blue Light Pub, Дублінhttps://thebluelight.ie/

Нарешті, йдіть на музику. Перевірте, "що дають" у пабах Whelan's, O'Donoghue's (класичний джаз щовечора) або The Cobblestone в Смітфілді (www.cobblestonepub.ie) – у який би вечір ви сюди не заглянули, тут завжди буде жива музика.

Головні окраси міста

Це люди, люди, люди. Кліше правдиві: дублінці – теплі, доброзичливі, дотепні і розповідають чудові історії. Ще мені подобається, що і до пляжу, і до гір – не більше години їзди від центру. Дублін досить компактний, щоб легко зорієнтуватися, якщо приїхав на вихідні, і завжди живий, розслаблений і веселий. Красиві георгіанські будівлі, дизайнерські магазини, кафе, а також модні ресторани – лише мала частина атракціонів Дубліна.

ДублінGetty

Особисто мені подобається, що я можу жити біля моря (і плавати в ньому) і в той же час бувати в театрах, галереях або кафе в центрі міста всього за півгодини їзди. Мені подобається, що у всіх тут є історія, що люди люблять спілкуватися. І що місто відчувається молодим, космополітичним.

Головні інстаграмні місця Дубліна

Вид на море з вершини пагорба Килліні; кава в гіпстерському кафе Meet Me in the Morning; дизайнерські іспанські тапаси в Uno Mas; сонце, що світить над річкою Ліффі; кінотеатр Stella в Ратмайнсі – чудово реставрований кінотеатр 20-х років з величезними оксамитовими кріслами.

Кафе Meet Me in the Morning, Дублін@meetmeinthemorning
Uno Mas, Дублін@unomasdublin
Де поїсти в Дубліні

Якщо ви рано встаєте, випийте кави з видом на Графтон-стрит у закладі Bewley's (працює з 7:30 в будні); не прогавте знамениті вітражі художника Гаррі Кларкса і солодкі булочки). Тоді – на органічну вівсянку в Brother Hubbard на Кейпел-стрит (www.brotherhubbard.ie); гранола або яйця по-турецьки – теж чудовий вибір. На обід – Lucky Tortoise, де за відмінну ціну в €12 вам подадуть смачний місо-суп, кімчі і божевільні окономіякі – японські пікантні млинці. Бронювати обов'язково (www.luckytortoise.ie).

<b>ireland cafee</b>

Куди піти на келих вина або на коктейль

Обожнюю крихітний Peruke & Periwig (Dawson St, 31) за його похмуру розкіш – оксамитові стільці, портрети в золотих рамах, колоритні коктейлі (бронювати тут: www.peruke.ie). Варто спробувати Little Red Corvette, французький мартіні з ванільним лікером гальяно, ожиною та грейпфрутом.

<b>No. 31 Dawson St, Dublin 2</b>

Бар на даху – Vintage Cocktail Club на Краун Еллі.

<b>Vintage Cocktail Club</b>

Temple Bar – місце для вечірок (якщо знайдете, звісно: у нього непоказні, нічим не позначені двері, все в дусі спікізі; www.vintagecocktailclub.com).

<b>Temple Bar</b>

У які музеї сходити?

Туристи зазвичай божеволіють від Музею пива Guinness Storehouse, але я любитель книжок, тому пішла б вивчати Келльську книгу, найвідоміший середньовічний манускрипт у світі, який зберігається в бібліотеці Трініті-коледжу (подивитися на нього приїжджала сама королева Єлизавета – прим. ред.). Це туристичний, але ефектний атракціон (бронювати треба заздалегідь на www.tcd.ie, щоб уникнути черг).

Бібліотека Трініті-коледжу, ДублінGetty

Також слід зайти в новий Музей ірландської літератури на Сант-Стівенс-Грін Green (www.moli.ie), що працює без вихідних. Він присвячений деяким видатним ірландським письменникам, від Джеймса Джойса і Оскара Вайльда до сучасних зірок – таких як Енн Енрайт і Донал Раян. Там є просторе кафе-сад, чарівна місцина, за лічені кроки від суєти міста.

Музей ірландської літератури, Дублін@moli_museum

Не пропустіть Національну галерею Ірландії – художній музей з шедевром Караваджо, відкритим 1990 року, що до того висів у якійсь темній дублінській їдальні.

"Поцілунок Іуди" Караваджо, Дублін

Якщо віддаєте перевагу сучасному живопису, то в галереї IMMA (www.imma.ie) в Кілмейнемі до 2021 року зберігається величезна кількість робіт Люсьєна Фрейда.

Де ходити по магазинах

У торговому центрі Westbury Mall не прогавте Stable of Ireland (www.stableofireland.com), де можна знайти найкращі аксесуари ірландського виробництва, від вишуканих лляних шарфів до стильного трикотажу; Боно з U2 одягав на сцені їхній класичний триколор (€240) – сучасну версію ірландського прапора з помаранчевого, білого і зеленого кольорів.

www.stableofireland.com/

Неподалік магазин рукавичок з італійської шкіри відмінної вичинки, розроблених Полою Роуен, і нішевий парфумерний магазин Parfumarija, скарбниця захопливих ароматів, від Frederic Malle до Carner Barcelona.

@parfumarija

На каву або смачну їжу поблизу варто заглянути в Fallon & Byrne – просторий фуд-хол у нью-йоркському стилі, де до того ж подають найкращу флет вайт у місті.

@fallonandbyrne
Спа і б'юті-шопінг

За розкішними спа-процедурами вирушайте в п'ятизірковий готель Merrion, де запропонують процедури для обличчя Biologique Recherche і процедури для тіла ESPA.

@merrionhotel

Для обличчя вирушайте до Аманди Норделл (www.dublinwellnesscentre.ie): вона спеціалізується на акупунктурі обличчя і масажі Гуа-Ша.

@dublinwellnesscentre

Ще одна інсайдерська знахідка – Тара О'Рурк. Вона спеціалізується на натуральних відновлювальних процедурах для обличчя і тіла Dr Hauschka і приймає в SaolBeo на площі Фіцвільям (від 65 євро, www.saolbeo.ie).

https://www.saolbeo.ie/

Вниз по річці розміщений готель Marker – і це відмінне місце для спа-дня. У готелі є критий басейн і бар на даху, де можна замовити коктейлі після спа-салону.

@themarkerhotel

Що стосується б'юті-шопінгу, то наш головний універмаг – Brown Thomas, де зібрані всі розкішні бренди.

@officialbrownthomas

Не пропустіть ірландську парфумерію Cloon Keen (нагорі в Brown Thomas; www.brownthomas.com): ці вишукані артизанальні аромати в срібних скляних флаконах – ірландські за своєю природою, але в той же час інтернаціональні.

@cloonkeen

Roisin Dubh ("маленька чорна троянда" по-ірландськи), наприклад, – чудова суміш темних троянд, пачулі, тютюнових і чорнильних нот, навіяна ірландськими письменниками в Парижі. Це мій улюблений аромат (і він отримав міжнародну парфумерну премію FiFi). І свічки у них теж неймовірні (www.cloonkeen.com).

@cloonkeen

На іншому березі в Arnotts є чудовий б'юті-відділ, який фокусується на відповідальних брендах, наприклад, Skin Regimen з Італії і Тata Harper з Австралії, плюс ірландські б'юті-зірки Modern Botany (www.modernbotany.com) і Nunaïa (www.nunaïa. com).

@modernbotany
Як краще рухатися містом: громадським транспортом чи на таксі?

Трамвайна мережа Luas охоплює центр міста. Щоб проїхати біля узбережжя, можна сісти на потяг Dart від станції Connolly і доїхати до красивого села Долкі і пляжу Килліні. З іншого боку, таксисти в Дубліні – це джерело цінної інформації про все на світі, до того ж з ними дуже весело спілкуватися. Крім того, можна взяти на прокат дублінський велосипед, щоб швидко переміщатися містом, хоча орієнтуватися в потоці може бути важкувато.

ДублінGetty
Найкращий час для поїздки в Дублін

В яку пору року ви б не приїхали, все одно потрапите під дощ. Але тут і зелено весь рік. В один і той же день можна побачити зміну всіх чотирьох сезонів, від яскравого сонця до проливного дощу. Тому з собою варто брати і сонцезахисні окуляри, і дощовик. Дублін особливо гарний весною – гуляти по парку Сант-Стівенс-Грін і милуватися пролісками і нарцисами.

Дублин Парк Сант-Стівенс-ГрінGetty


Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.