До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкрасивіші бібліотеки Парижа

Цього разу ми розповідаємо про найкрасивіші літературні місця французької столиці, які ідеально підійдуть для роботи або відпочинку з гарною книжкою.

Richelieu Library (Бібліотека Рішельє)

Будівля Бібліотеки Рішельє зведена в XVIII столітті. Ця бібліотека є найстарішою частиною комплексу Національної бібліотеки Франції. Саме в ній зібрані цінні манускрипти і розміщений Кабінет медалей.

Реклама
Richelieu Library
Mazarine Library (Бібліотека Мазаріні)

Побудована 1643 року Бібліотека Мазаріні спочатку належала кардиналу Мазаріні, а точніше книжки, що наповнювали бібліотеку, були його приватним зібранням. З 1805 року тут функціонує Інститут Франції. У колекцію бібліотеки входить більше 60 000 томів.

Mazarine Library
Sainte-Geneviève Library (Бібліотека Святої Женев'єви)

1851 року закінчилося будівництво Бібліотеки Святої Женев'єви, в колекцію якої входить понад два мільйони книг. Цю бібліотеку вважають однією з найбільших у Парижі, а також вона є універсальною (тут доступна література на будь-який смак) і публічною.

Sainte-Geneviève Library
Assemblée nationale Library

Бібліотеку, розміщену в палаці Бурбонів, створили 1796 року. Вона облаштована в будівлі Національних зборів Франції, призначеній для депутатів. Ймовірно, саме тому основу наповнення бібліотеки складають такі речі, як протокол судового процесу над Жанною д'Арк і рукописи Жана Жака-Руссо.

Assemblée nationale Library
Sorbonne Library

Побудована 1762 року бібліотека є університетською і розміщена в будівлі Сорбонни в Парижі.

Sorbonne Library
France National Library (Національна бібліотека Франції)

Національна бібліотека Франції побудована 1994 року і вважається однією з найбільших у світі. Тут зберігають найбільше зібрання творів французькою мовою у Франції, а також бібліотека є однією з найстаріших в Європі.

France National Library

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.