До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Подорожуємо Албанією: 7 мальовничих куточків

Албанія — одна з тих країн, куди можна їхати без остраху обмежень, пов’язаних з пандемією. Попри невеликий розмір, Албанія омивається відразу двома морями й може похвалитися прекрасними пейзажами. Vogue.ua зібрав 7 мальовничих куточків, які потрібно побачити, якщо вирушите у відпустку на Балкани.

Церковь в деревне Тети в Албании на фоне гор.Селище Теті. Photo: Getty Images
Селище Теті

Мініатюрне гірське селище Теті стане чудовим притулком для прихильників відпочивати на свіжому повітрі. Крім можливості вирушити в похід, щоб підкорити прилеглі вершини, у Теті також можна ознайомитися з особливостями албанської культури. Місцеві жителі радо розповідають про свої традиції й пригощають місцевими стравами.

Реклама
Прогулочная тропа в деревне Тети в Албании в окружении гор.Селище Теті. Photo: Getty Images
Пляж на затоці Грама

Один з найкращих і найусамітненіших пляжів Албанії розміщується на березі затоки Грама. Дістатися до пляжу можна двома способами: на човні або пішим походом, що триватиме приблизно сім годин. Такі умови роблять це місце таємничим і майже позбавленим уваги туристів, а його принадні краєвиди воістину кінематографічні.

Гірокастра

Гірокастра — місто на півдні Албанії з багатою історією й добре збереженими старовинними будівлями. 2005 року його занесли до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Сюди обов’язково варто приїхати щонайменше на прогулянку або залишитися з ночівлею, щоб насолодитися історичною атмосферою.

Крепость Гирокастры в Албании на фоне гор.Збережена архітектура Гірокастри. Photo: Getty Images
Озеро Коман

Найкраще озеро Албанії розміщується в окрузі Шкодер на півночі країни. Озеро — дуже популярний туристичний об’єкт, тут катаються на човнах і мініатюрних поромах, а також вирушають у походи вздовж узбережжя. Краєвиди навколо озера називають "пишними", тому що численні скельні виступи облямовані пухнастою рослинністю, що скидається на неслухняні кучері.

Вид на озеро Коман с берега.Озеро Коман. Photo: Getty Images
Водоспад Сотира

Якщо ви полюбляєте водоспади, то цей екземпляр не можна ігнорувати. Маючи в добірці найкращий пляж і найкраще озеро, ми не можемо оминути й найкращий водоспад. Він високий, каскадний, мініатюрне озеро під ним переливається лазуровими барвами. Шукайте водоспад, прямуючи на південь від села Грамші.

Корча

Стародавнє місто Албанії 1280 року заснування, що дуже добре збереглося. Починаючи із XVII століття Корча було важливим центром торгівлі, а тепер приваблює туристів історичними досягненнями й мальовничими ландшафтами.

Центр города Корча в Албании.

Корча. Photo: Getty Images
Долина Вальбони

Маршрут для гайкінгу долиною Вальбонн вважають одним з найкращих і найменш вивчених в Європі. Втім, навіть якщо ви не любите походи, просто відвідайте це місце для короткої прогулянки. Така краса надзвичайно надихає.

Вид на долину Вальбоны со смотровой площадки.Долина Вальбони. Photo: Getty Images

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.