До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Під стукіт коліс: 4 ідеї мандрівок на розкішних потягах

"Я завжди дуже любила потяги. Шкода, що сьогодні вже ніхто не ставиться до поїзда як до приятеля", – писала Агата Крісті. Популярність тренду slow life вплинула і на туристичну індустрію: неспішні подорожі на розкішних поїздах переживають бум.

Venice Simplon-Orient-Express

Східний експрес Венеція – Симплон – нащадок потяга, що курсував між Парижем і Стамбулом на рубежі XIX і XX століть. У ньому відбувалась дія романів Агати Крісті, а пізніше – Грема Гріна і Яна Флемінга. 1982 року цей потяг запустила компанія Belmond, частина модного гіганта LVMH, що спеціалізується на організації розкішних подорожей на поїздах. Східний експрес Венеція – Симплон курсує за маршрутом Лондон – Венеція і проходить 1 715 км. Стартує на Лондонському вокзалі Вікторія, рухається англійським портом Флакстон, тунелем під Ла-Маншем, робить зупинку в Парижі і наступного дня прибуває до Венеції. Там мандрівники зупиняються в готелі Cipriani, де в барі Gabbiano подають найкращий Белліні у всій Італії.

Реклама

Інтер'єр потяга – шана 1920-х і стилю ар-деко, коли подорожі на потягах були на етапі розквіту. Торік Belmond представила три гранд-сьюти, названі на честь ключових місць історичного маршруту – Париж, Венеція, Стамбул. Відреставровані оригінальні вагони декоровані лакованим деревом. У кожному сьюті є мармурова ванна кімната, вітальня і спальня. Потяг курсує з березня до листопада, маршрут варіюється (і може продовжуватися до Будапешта, Бухареста та Стамбула), а сама поїздка займає від трьох до десяти днів.

Royal Scotsman

У потяга Royal Scotsman – один з наймальовничіших маршрутів у світі: він пролягає через гірську частину Шотландії, біля природних пам'яток, віскікурен, національних парків та старовинних замків. Класичний маршрут Royal Scotsman розрахований на п'ять днів. Подорож починається в Единбурзі і проходить по прибережній зоні Кайл-оф-Лохалш. Охочі можуть зійти з потяга і покататися на човні по озеру Лох-Каррон у крихітному селі Плоктон. Маршрут прокладений в околицях двох замків: побудованої в XVI столітті фортеці Балліндаллох, що належить одному з найстаріших кланів Шотландії, і замку Глеміс, де провела дитинство королева Єлизавета ІІ.

Потяг Royal Scotsman приймає на борт 40 пасажирів; тут є оглядовий вагон, два вагони ресторану, спа-зона і діє 24-годинний консьєрж-сервіс. Дрес-код на вечері строгий: смокінг і вечірня сукня.

Northern Belle

Відреставровані дерев'яні вагони 1930-х років, столи, накриті срібним приладдям і кришталем, і обов'язковий 5 o'clock tea – в Northern Belle відтворили атмосферу подорожей Великобританією у 1930 роки. Відновлені старовинні потяги, які раніше курсували за маршрутом Східного експреса, запустили 2000-го і сьогодні вони щодня приймають 252 гостя на борт. Під час реставрації особливу увагу приділили інтер'єру – наприклад, відновили кришталеві і латунні аксесуари, створені в 1920-х майстром ар-нуво Рене Лаліком.

Подорож на Northern Belle – ідеальний маршрут вихідного дня по Британії. Він триває від одного до двох днів, поїзди стартують з кількох міст (Манчестер, Ліверпуль і Лондон) і роблять зупинки в Кентербері, Йорку і Единбурзі, прибувають до Честера. Гостям, які подорожують у грудні, стюард запропонує відвідати різдвяний ярмарок в середньовічному Честері.

Maharajas Express

З моменту запуску 2011 року Maharajas Express очолює рейтинг найкращих потягів за версією World Travel Awards. Це повноцінний поїзд-готель з фітнес-клубом, спа-зоною, сауною, масажним кабінетом, бізнес-зоною для організації конференцій і салоном краси. Мандрівникам пропонують розкіш по-індійськи – наприклад, узголів'я ліжок у поїзді інкрустовані дорогоцінними каменями, а у кожного гостя є власний дворецький.

Maharajas Express пропонує п'ять маршрутів по Індії. Найгарніший розрахований на сім днів та охоплює не лише точки індійського золотого трикутника – Джайпур, Делі і Агру, а й менш відомі мандрівникам місця – Національний парк Рантхамбор і древнє місто Фатехпур-Сікрі. Тури на поїзді пропонують з жовтня по квітень.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.