До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

О, прекрасний новий світ: 5 підземних міст, які здивують

Сучасне місто під Монреалем, найбільша шахта Європи і зали Единбурга, що захоплюють дух. Коли те, що на поверхні, вже не дивує, а жага пригод не згасла – у світі (а точніше під ним) є підземні міста. Vogue.ua розповідає про ті, що точно здивують.

Величка, Польща

Соляна шахта Величка розташована в однойменному містечку біля Кракова. Одне з найпопулярніших за туристичними і, варто зауважити, науковими поглядами місць, де після спуску у вікову і мальовничу шахту Європи, можна випробувати роботу шахтаря, відчути себе герцогом або герцогинею під час відвідування королівських покоїв або просто насолодитися красою підземного світу.

Реклама
Деринкую, Каппадокія, Турція

Найбільше в Туреччині підземне місто, доступне для відвідування. Деринкую – це підземна система печер, яка формує багатоярусне місто, облаштоване у вулканічних породах туф. Незважаючи на те, що місто виявили в середині ХХ століття, археологи досі знають не всі його таємниці. Але найдопитливіші успішно можуть вирушити (спуститися) в Деринкую.

RÉSO, Монреаль, Канада

Під канадським Монреалем розташоване ще одне повноцінне місто. Мало того, що тут є магазини, школи і кінотеатри – тут ще й живуть у добре облаштованих багатоквартирних будинках. Звичайно, така пам'ятка для "гурмана". Але варто уявити, що під центральною вулицею Монреаля зараз тривають заняття в школі – як неодмінно захочеться знайти вхід у майже "потойбічний світ".

Пльзеньські підземелля, Чехія
Photo: www.plzenskepodzemi.cz

Колись в цій середньовічній підземній частини Чехії були пивоварні, потім тут вирощували зерно і працювали ремісники. Саме в цій частині Європи з'явилася одна з перших каналізаційних систем, про яку, до слова, мало хто говорив. Зараз же під одним з найсучасніших міст Чехії – Пльзень, це середньовічне місто, по якому можна гуляти, і яким можна захоплюватися.

Единбурзькі підвали, Единбург, Великобританія

Зальні приміщення під дванадцятьма акрами Південного Моста багаті історією, яка не залишить без мурашок. По-перше, в кінці XVIII століття тут працювали таверни і майстерні. По-друге, тут зберігали і продавали контрабанду. По-третє, підвали стали притулком бідняків, прибутковим місцем борделів і несподіваним кінцем або початком життя сотень людей. Над Единбургом і зараз панує вогкість і туман, ну а для більш гострих відчуттів сміливці спускаються вниз (борделів там вже немає).

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.