До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Море емоцій і океан спокою: що слід знати про Рас-ель-Хайму

Розташований за 45 хвилин їзди від галасливого Дубая, емірат Рас-ель-Хайма відкриває інший, мальовничий і розмірений бік ОАЕ. Тут є і піщані пляжі, і пустелі, і гори всіх відтінків теракота, і урбаністичні пейзажі, а також багата культурна спадщина. Vogue.ua розповідає про переваги відпочинку в Рас-ель-Хаймі.

Рас-ель-Хайма найпівнічніший емірат ОАЕ, на сході якого знаходиться гірський масив Джебель Джейс, найвища точка країни. Попри те, що емірат оточений пустелею, клімат тут м'який завдяки морському бризу і гірській місцевості. Унікальна екосистема міста багата на мангрові зарості, де зустрічається багато видів тварин і птахів, зокрема, й рожеві фламінго.

Реклама

Виникнувши в місці, де зустрічаються пустеля, море і гори, Рас-ель-Хайма дивує туристів своєю багатовіковою історією. Археологічні розкопки показують, що цивілізація існувала тут ще 5000 років до н.е. 18 історичних фортець, палац і сторожові вежі розкривають величне минуле емірату.

Рас-ель-Хайма пропонує безліч варіантів проживання: помпезні 5-зіркові, доступні 4-зіркові і 3-зіркові готелі, розташовані на береговій лінії протяжністю 64 кілометри, автентичне наметове містечко або бедуїнська оаза — вибір на будь-який смак, який завжди і без винятку супроводжується комфортом і розкішшю. Особливою перлиною емірату справедливо можна вважати 5-зірковий курортний готель Waldorf Astoria Ras Al Khaimah. У холі гостей зустрічає знаменитий годинник заввишки понад 6 метрів, що виготовлений зі сталі і золота і нагадує давню астролябію. Інтер'єр готелю пронизаний багатовіковими традиціями і культурою ОАЕ, які вміло сплітаються з величчю і спокоєм. Незабутній відпочинок забезпечують 350-метровий приватний пляж з кришталево-блакитними водами Аравійського моря, 9 ресторанів і барів, 2 відкритих басейни, фітнес-зал і майстерно декорована СПА-зона.

Крім очевидної природної краси, емірат також славиться своїми унікальними пам'ятками. Вилов перлів, невід'ємна частина історії і культурної спадщини, з найдавніших часів вважався основним заняттям і джерелом заробітку жителів Рас-ель-Хайми. Сьогодні перли вирощують штучно на єдиній у Затоці фермі Suwaidi Pearls, продукцію якої продають ювелірам по всьому світу.

Любителям активного відпочинку емірат пропонує поїздки дюнами на джипах і квадроциклах, сендбордінг, а також катання на верблюдах. У горах марковані численні стежки для хайкінга, альпінізму і скелелазіння, є місця для їзди на гірському велосипеді. Емірат популярний і своїми фітнес-заходами, серед яких забіги Urban-Ultra Hajar 50 & 100 та Wadi Ghalilah Vertical Run.

Але, мабуть, найвідоміша адреналінова пригода Рас-ель-Хайми швидкісний спуск Jebel Jais Flight найдовший у світі зіплайн, який занесений в Книгу рекордів Гіннеса. Довжина зіплайна становить 2832 метра, що дорівнює 28 футбольним полям. Спуск починається на вершині гори з позначки в 1680 метрів над рівнем моря, а під час польоту можна досягти швидкості 150 км/год. Неймовірні пейзажі, які супроводжують спуск, тільки додадуть вражень в скарбничку незабутніх спогадів.

Численні оглядові майданчики дають можливість познайомитися з еміратом з висоти пташиного польоту і притягують своєю красою: мальовничий ансамбль чистого блакитного неба і безкраїх гір вміло переплітається з сучасністю і технологіями набережна, що тягнеться уздовж затоки, об'єднує старе місто і ділову частину Рас-ель-Хайми.

25 червня 2021 року авіакомпанія Міжнародні Авіалінії України (МАУ) запускає прямий рейс Київ Рас-ель-Хайма, що зробить подорож ще доступнішою.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.