До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Куди поїхати 2020 року: дива світу, які всі хочуть побачити

На початку кожного року віра в диво посилюється, а прагнення здійснити мрію досягає свого апогею. Vogue.ua впевнений, що дива насправді оточують нас, а деякі місця на нашій планеті це підтверджують. Пропонуємо вашій увазі 5 чудес світу, вартих мандрівки цього року.

Бухта Mosquito Bay, Пуерто-Ріко

Mosquito Bay – найкраще місце на світі, де можна побачити одне з найефектніших видовищ у природі: біолюмінесценцію. Що це? Синьо-зелене світло, що при активізації випромінює в воді особливий вид планктону – дінофлагелляти. Сам по собі цей планктон майже непомітний, але саме в бухті Mosquito Bay зареєстрували найяскравішу біолюмінесценцію, занесену до "Книги рекордів Гіннеса". Бухта, до слова, розміщена на острові В'єкес, біля східного узбережжя головного острова. І, на щастя, вона належить до числа тих місць, на яких це "світлове шоу" відбувається регулярно, а не випадково.

Реклама
Бухта Mosquito Bay, Пуерто-Ріко
Печера Шондонг, В'єтнам

Шондонг – найбільша печера на планеті. Розміщена вона в Національному парку Фонгня-Кебанг у В'єтнамі і має понад 180 метрів у висоту, 90 метрів у ширину і чотири кілометри в довжину. Ця печера настільки масивна, що може вмістити в себе цілий квартал Нью-Йорка і кілька хмарочосів. Чи варто, взагалі, дивуватися тому, що у цього дива природи є своя система погоди? По всій ширині печери скупчуються хмари, які пропускають крізь себе промені світла, що створює унікальні умови для проживання підземного світу з унікальними рослинами, комахами і єдиною на Землі зграєю мавп, які воліють жити під землею, а не на деревах. В межах п'ятиденної експедиції в печеру щорічно припускають одну групу туристів, яким дозволено побачити своїми очима цей дивовижний підземний світ.

Печера Шондонг, В'єтнам
Метеоритний кратер, Аризона

Метеоритний кратер в Аризоні – це найкраще збережений слід від удару метеорита на планеті. І, безумовно, це особливе і тривожне місце, яке надихає і лякає водночас. Близько 50 000 років тому в атмосфері згоріла гірська порода вагою 300 000 тон, яка вразила Землю силою в 1000 разів могутнішою за ядерну бомбу в Хіросімі. В землі залишилася діра глибиною понад 160 метрів з діаметром близько півтора кілометра. До слова, саме кратер в Аризоні є першим доведеним місцем з поглибленням, спричиненим ударом метеорита. А ще цей доказ змінив наше уявлення про зірки, планети і життя на Землі, вказавши на те, що ми є частиною чогось великого, але при цьому самі дуже маленькі.

Метеоритний кратер, Аризона
Амфітеатр Дон Шелдон, Аляска

Одним з найбільш захопливих пейзажів в Америці можна насолодитися в Національному парку Деналі на Алясці: вид відкривається з амфітеатру Дон Шелдон – майже ідеального півкола з загострених снігових верхівок, що оточують льодовик Рут. Раніше амфітеатр у глибині національного парку був недоступний для всіх, окрім кількох витривалих альпіністів. Зараз на скелястій території ущелини відкрилася розкішна ложа Sheldon Chalet, тому насолоджуватися унікальним пейзажем можуть не лише любителі екстриму і холодів, а й шанувальники тепла і затишку.

Амфітеатр Дон Шелдон, Аляска
Караколь, Беліз

Стародавні майя були напрочуд талановитими, адже їм вдалося звести величезні кам'яні міста в найбільш непрохідних джунґлях планети без будь-яких, нехай навіть найелементарніших, інструментів на зразок колеса. У порівнянні з туристичними містами древніх майя як-от Чичен-Іца і Тулума, Караколь (поки що) є повною їх протилежністю. Тут немає юрми туристів, сувенірних крамниць. А є джунґлі, кам'яні піраміди і автентична атмосфера: на вершині Небесного палацу (Каана) перед вами відкривається той же вид на джунґлі, що і 1500 років тому для короля цього кам'яного міста.

Караколь, Беліз

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.