До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Hey Guide: путівник Києвом або 5 місць для класних вихідних

Засновниці агенції Public Kitchen Настя Івченко та Женя Скібіна нарешті здійснили свою мрію і презентували Hey Guide — авторський гід Києвом з найцікавішими місцями столиці. Спеціально для vogue.ua дівчата склали мінігід автентичними та унікальними локаціями, які насамперед популяризуватимуть Київ як туристичний напрям серед іноземців. Отже, дивімося, де гуляти Києвом на вихідних.

Настя Івченко та Женя Скібіна
Ресторан "Струмок"

Ресторан "Струмок" заснував у 1972 році однойменний кооператив. Метою створення закладу було поліпшення дозвілля жителів Обухівського району. За весь час існування заклад зазнав змін один раз — у 1983 році. Отже, уся будівля й інтер’єри, яким уже майже 40 років, зберегли свій первинний вигляд.

Реклама

"Струмок" неймовірно святкове місце й не має кращої ідеї, ніж зібратися в колі друзів у ресторані з нагоди святкування Дня Незалежності України. Під час святкової вечері можна справді зануритись у попередню епоху нашої країни й по-справжньому оцінити те, як далеко ми дійшли за останні 30 років.

Особиста рекомендація від Насті та Жені: ікра з баклажанів та картопля фрі.

Садиба Терещенків

Садиба Терещенків — дореволюційний маєток за адресою: бульвар Тараса Шевченка, 32. Це приклад якісної царської забудови в стилі венеційської готики. У садиби височенні стелі й гарні вітражі. Втім, уже десять років маєток стоїть покинутий і занедбаний, і щодня й далі руйнується.

Ця історична будівля, як і тисячі інших, що вже були знесені, руйнуються або жахливо реконструюються, — трагічний приклад того, як ми щодня нищимо свою історію. Постійні знесення будівель заради бездумних багатоповерхівок свідчать, що, на жаль, наше минуле виставлене на продаж. Ситуація із садибою Терещенків — не виняток з правил, а вже щось звичне. Сильна держава квітне завдяки своїй історії, і нам треба переосмислити своє ставлення до неї.

Театр на Подолі

Театр на Подолі — академічний драмтеатр, що працює вже понад 30 років. Театр тривалий час виступав у маленьких чи погано підлаштованих під його потреби приміщеннях, тож 2016 року почали будувати новий корпус. За архітектуру будівлі відповідав харківський архітектор Олег Дроздов, що створює проєкти в усьому світі.

Театр на Подолі — приклад якісної, сучасної архітектури, що не мімікрує під історичну забудову й установи з важливою культурною місією для країни. Втім, під час відкриття й проєктування будівлі довго не вщухали негативні настрої щодо неї. Люди вигадували їй образливі назви й вимагали зупинити будівництво. Така суспільна реакція показує, що нам ще потрібно пройти великий шлях до розвитку, але ми робимо невпинний прогрес у цьому.

Музей Грушевського

Михайло Грушевський — надважлива постать в історії нашої країни. У своїх наукових працях, вивчаючи етнічність українців, він наголошував на відокремленості України від Росії. Його часто називають першим президентом України й батьком нації. Музей Михайла Грушевського, що розміщується на Панківський у колишньому домі історика, відкрили у 2006 році.

Михайло Грушевський ходив сходами цього будинку велику частину свого життя, працював і надихався в ньому. Тепер можливість робити це має кожен охочий. У музеї зібрані тисячі автентичних експонатів із життя науковця. Це місце — про історію, яку ми маємо цінувати, яка має нас надихати на нові звершення й нагадувати про весь важкий шлях, який ми пройшли разом як нація.

Ресторан "100 років тому вперед"
Настя Івченко та Женя Скібіна

Ресторан "100 років тому вперед" заснували Євген Клопотенко та Інна Поперешнюк для переосмислення кулінарної спадщини України. Євген довго мандрував Україною та вивчав історичний літопис і літературу в пошуках кулінарних знахідок, які було втрачено за роки деукраїнізації.

У закладі постійно віднаходять давні рецепти, осучаснюють їх і роблять популярними. Цей заклад — приклад правильного, свідомого бізнесу, що працює на користь своєї країни. У ресторані "100 років тому вперед" відмовляються від шароварщини й по-справжньому переосмислюють наш культурний і кулінарний спадок, створюючи новий культурний код. Це ідеальне місце, куди можна запросити свого іноземного друга й показати йому все різноманіття нашої культури.

Особиста порада він Насті та Жені: борщ зі сливовим лекваром.

Фото: Антон Орехов

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.