До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Мандри сторінками: 5 книжок, які надихнуть на подорож

Історія мистецтва і йога, дивовижні факти з життя та пригода назустріч собі. У новій добірці Vogue.ua ділиться книжками, які надихнуть на мандрівку як навколо світу, так і вглиб себе.

"Їсти, молитися, кохати", Елізабет Гілберт

Мемуари американської письменниці Елізабет Гілберт, що стали бестселером The New York Times 2006 року. Книжка, як і подорож її автора, складається з трьох частин, у кожній з яких Гілберт розповідає про складнощі розлучення, рішення вирушити в річну подорож трьома країнами і почати жити з чистого аркуша. Сторінки книжки просякнуті привабливою самоіронією і душевністю, а ще чесними і смішними історіями.

Реклама
"Автобіографія", Агата Крісті

Не слід дивуватися наявності цієї книжки у добірці. Справа в тому, що у майстра детективного жанру Агати Крісті було воістину захопливе життя. Письменниця любила подорожувати, а одного разу навіть здійснила навколосвітню подорож. Читач з легкістю може зробити подвійну подорож: спершу життям письменниці, потім місцями, про які розповідає Крісті. До того ж, хто, якщо не Агата Крісті, дає зрозуміти, що подорожі можуть виникнути завжди – і в воєнний час, і в голодні часи і, особливо, коли до вас прийшла хандра.

"Код да Вінчі", Ден Браун

Ще один бестселер, в якому головний герой, доктор Роберт Ленґдон, професор Гарвардського університету, допомагає розслідувати вбивство куратора Лувру, Жака Соньєра. У цьому романі є все: іскрометні жарти, дивовижні реальні факти, заховані у творах мистецтва, подорож Парижем і околицями Франції, а також величезна цікавість, що не відпускає до останньої сторінки.

"Сиддхартха", Герман Гессе

Роман-притча Германа Гессе про брахмана Сиддхартха, який присвятив буквально все своє життя пошуку Атмана – того єдиного і неповторного сенсу, до якого рано чи пізно починає прагнути кожен. Все життя Сиддхартха кочує від одного міста до іншого, вивчає життя місцевих жителів і шукає відповіді на свої запитання. Книжка оповідає про те, що головне у житті – це прийняття себе, а кожна нова пригода безсумнівно розвиває і дає поживу для роздумів. Після прочитання притчі неодмінно з'являється бажання вирушити в подорож як мінімум своїм містом.

"Шантарам" Грегорі Девід Робертс

Після прочитання роману "Шантарам" австралійця Грегорі Девіда Робертса точно захочеться в Індію. Його 800-сторінковий твір про пригоди втікача-злочинця відкриває цю багатогранну і суперечливу країну з особливо яскравого боку. Автор з особливою любов'ю описує життя місцевих нетрів і красу природи, а кожна сторінка роману просто просякнута ніжністю до цієї країни. До речі, в Індії за мотивами "Шантарама" вже влаштовують екскурсійні тури.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.