До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Європа кличе: 5 напрямків для зимових канікул

Попри пандемію, що триває, й різні обмеження, все ж є і можливості — до прикладу, нарешті відвідати улюблені європейські міста, якщо ви повністю вакциновані. Напередодні зимових канікул розповідаємо, які варіанти подорожі розглядає vogue.ua.

Лісабон

Лісабон — місто, яке варто досліджувати пішки — приємне практично у будь-яку пору року. Прогулянка мощеними вуличками Алфами, розглядання кобальтових азулежу і канарково-жовті трамваї, а також руїни середньовічного монастиря Кармо, постраждалого від землетрусу в 1775 році — це лише деякі місця, де ви неодмінно побуваєте, перед тим, як об'їстися паштейшами із заварним кремом.

Реклама
Photo: Luis Ferraz
Афіни

Звісно, навряд чи ви відвідаєте Акрополь у гордій самотності, проте Афіни менш популярні в прохолодну пору року в порівнянні з літнім ажіотажем. До того ж, у грецькій столиці комфортно перебувати в прохолодну пору року — тут доволі тепло та свіжо, щоб гуляти й відпочивати в автентичних тавернах.

Photo: Margarita Nikitaki
Будапешт

Будапешт — те місто, де морози переносяться легко (і навіть із задоволенням). Обов'язково помилуйтеся нічним Дунаєм, численними мостами, освітленими лампочками, й пухнастим снігом, який починає випадати в грудні. Популярні термальні ванни теж є обов'язковим для відвідування пунктом і неодмінно полонять незвичайною красою.

Photo: Horpaczi David
Копенгаген

Скандинави не дарма створили ціле мистецтво, присвячене затишку, зробивши осінь і зиму ідеальним часом для відвідування данської столиці. Надягніть плетені светри й рукавиці і проїдьтеся велосипедом набережною, потім загляньте в пекарню, щоб випити свіжозвареної кави і з'їсти ароматну булочку.

Photo: Eden Breitz / Alamy Stock Photo
Париж

Хоча Париж зазвичай затребуваний навесні, відвідайте його взимку і закохаєтеся знову. Паризькі парки залишаються не менш затишними, а Музей Орсе та Центр Помпіду відносно порожні (якщо ви вирушите до Парижа наприкінці осені або на початку грудня).

Photo: Benoit Linero

Текст: Hayley Maitland

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.