До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як зробити ідеальні фото під час подорожі

Аліса Ілієва, менеджер спецпроектів Vogue.ua, не уявляє ідеальної подорожі без хорошої камери, адже 50 тисяч її підписників в Instagram звикли бачити якісні і атмосферні знімки, де б вона не перебувала.

На кілька днів я вирушила до Парижа і взяла з собою новий флагманський смартфон Samsung Galaxy S9 +. Для мене важлива якісна камера, оскільки я знімаю не тільки багато фото, але і відео. Перед поїздкою я прочитала безліч оглядів, щоб максимально використовувати всі функції новинки. Особливо мене вразив новий формат super slow-motion, який відрізняється від всіх інших камер, бо записує 960 кадрів/с, але про все по порядку. Один із найбільш надихаючих моментів в будь-якій подорожі для мене – це політ, коли ти вже вилетів зі свого будинку, але ще на півдорозі або наближаєшся до нового міста. Іноді це може бути інший часовий пояс, обов'язково нові люди. Все буде по-новому. А поки ти в небі, час завмирає. Поки я була в залі очікування, найкрасивіше, що відбувається там: злітають літаки. Умиротворює і налаштовує на хвилю подорожей. Я не могла дочекатися прильоту, і тестувати камеру почала вже в аеропорту.

Реклама

А далі вино, свіжі багети, сир і пікнік біля Ейфелевої вежі. Це те, про що мріє, або, хоча б раз, замислюється кожна. Картинка з романтичних фільмів і одна з речей, які просто must do в Парижі. Я пробувала кілька важливих для мене функцій, так як в своєму Instagram я використовую принцип монтажу, де чергую різні плани: загальні, портрети, пейзажі і макро-зйомку. Це дає змогу досягти ефекту живого акаунта, де ви показуєте різні аспекти свого життя – і події, і місця, де ви побували, і емоції. Без останніх взагалі нікуди.

З Парижа за статистикою найпопулярніші фотографії на тлі Ейфелевої вежі портрети та close-up рук з вином. І ці функції одразу стають моїми улюбленими. За чіткість в деталях і красивий фокус від Galaxy S9 + в режимі "Живий фокус" розмитий фон з ефектом боке. Тут складно зупинитися, тому фотографій на тлі вежі, особливо портретів, тепер у мене дуже багато. Тут головне вибрати правильне освітлення. Пам'ятайте, що найкращі фотографії вдаються вранці або ввечері на заході. А найнебезпечніше освітлення в 12 дня, так як всі тіні стають дуже різкими. Але в Galaxy S9 + подвійна апертура і принцип роботи камери, як людського ока: коли багато світла, зіниця звужується, і розширюється, коли освітлення недостатньо. Завдяки таку принципу роботи вдаються якісні фотографії як при яскравому сонці, так і ввечері, і за своїми візуальними характеристиками вони вже не поступаються професійній техніці.

У Парижі весь колорит в маленьких вуличках, кав'ярнях та круасанах. Можна цілими днями гуляти і кожного разу знаходити якісь надихаючі повороти, красиві двері і затишні ресторани. На Монмартрі таких безліч. А коли ви в пошуку місця, де зупинитися на обід або вечерю, то в смартфоні є камера Bixby яка знайде всі місця поруч з вами, покаже ваше розташування на карті. Там же є корисна у Франції і часто мною використовувана функція "Сканер вина", де ви зможете дізнатися все про сорт, рік і рейтинг, просто просканувавши етикетку в камері Bixby.

Вулиця RueSaint-Dominique – одна з найбільш часто фотографованих і красивих. Я теж зробила фото на пам'ять. Для фотографій архітектури використовуйте вертикальну орієнтацію, так кожна споруда здається більш монументальною, та й, в цілому, в Instagram більш популярні вертикальні фотографії, так як додаток більш зорієнтований під такий формат. І не забудьте відвідати Monmartr, тут же ви знайдете Стіну кохання, де на всіх мовах світу написано: Я тебе люблю і собор Сакрікер. До речі, за допомогою камери тепер можна і в режимі реального часу перекладати написи з іноземних мов – з допомогою все тієї ж камери Bixby.

Це місто гастрономічних задоволень і, кажуть, що велика концентрація ресторанів з високою кухнею саме тут. У будь-якому випадку, побувавши в Парижі, обов'язково варто відвідати хоча б один з ресторанів – володарів зірок Мішлен. І спробувати круасани і кави у вуличних кафе з красивими маркізами над вікнами.

На вежу можна і потрібно дивитися як вдень, так і вночі. Її ніколи не буває багато, це ж головна визначна пам'ятка Парижа. До неї я поверталася багато разів і обов'язково повернуся знову. Я вважаю, що світ розвивається в сторону відео-історій, тому що крім фото, хочеться побачити і пережити момент. Тому з Парижа я зберегла собі невелику історію в форматі super slow-mo, користуючись нагодою і бажанням відчути всі переваги ідеальної камери Galaxy S9 +. З улюбленого і того, що сильно запам'яталося, я б відзначила кілька функцій і переваг нового смартфона: кількість пам'яті і можливість розширити її microSD картою, і зберігати всі спогади в телефоні. Кольори смартфона! На деяких фотографіях мене запитували, де я беру такі чохли? А це був колір корпусу самого телефону. Я вибрала колір Pantone цього року – ліловий.

На сонці він переливається красивими фарбами. Полюбила дуже зручну функцію камери Bixby, яка при наведенняі перекладає тексти. Дуже згодилось декілька разів, коли вивчала меню на французькій. Режим "живий фокус", так вдаються просто дуже красиві портрети. Нічна зйомка, яка надихала знімати ще і ще. Мій улюблений і атмосферний кадр з Парижа я зберегла зі свого відео з сторіс. Ніч, вежа, ігристе і бенгальські вогні.

І, звичайно, super slow-mo. Раніше я взагалі не знімала в цьому режимі, але тепер знімаю в ньому постійно.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.