До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що подивитися у Франції: Дім Моне в Живерні

Франція відкрилася для туристів з України: це означає, що можна знову летіти в Париж. Надихаємося світлинами Живерні, де Моне писав своє знамените "Латаття".

Сільце Живерні розкинулося за 80 км від Парижа. На увесь світ його прославив Клод Моне, який провів тут понад сорок років, творив і надихався красою природи. Знамените макове поле, яке є на багатьох його картинах, він бачив з вікна, а сад, який він розбив на прибудинковій території, підказував йому сюжети полотен. Ставок з лататтям і повитий гліциніями міст був для художника улюбленою локацією. У Живерні навідувалися і друзі Моне: Матісс, Сезанн, Ренуар, Піссарро і так далі. Разом виходили на пленери, привозили нові рослини для саду.

Реклама

Моне жив у Живерні до самої смерті в 1926 році. Після Другої світової сад занепав, а в 60-х садиба перейшла у відання Академії витончених мистецтв. Сьогодні будинок став музеєм, а Живерні щорічно відвідує півмільйона туристів.

Фото: Марія Павлюк

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.