До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Велика мандрівка: куди поїхати 2019 року, частина 1

Олімпійські ігри в Токіо, Великий Музей в Єгипті і культурний Берлін. Vogue.ua збирає найцікавіші та такі, що захоплюють дух, місця для подорожей 2019 року. Перші п'ять місць для нанесення на карту: Єгипет, Намібія, Берлін, Японія і Північний морський шлях.

Єгипет

Після десятиліття політичної нестабільності Єгипет офіційно повертається на карту подорожей. Відкриття Великого Музею (Grand Egyptian Museum), ймовірно, посприяє великому напливу зацікавлених мандрівників, тому неодмінно варто першими встигнути відвідати гробницю Тутанхамона і надивитися на прикрашені дорогоцінними каменями сандалі, вишиті туніки і смертельну маску хлопчика-короля. Ну, а будівля музею, елегантний мармуровий храм, зведення якого коштувало один мільярд доларів, точно не має залишитися без уваги.

Намібія

Намібія завжди приваблювала туристів своїми ландшафтами і елементарною порожнечею, адже це одна з найбільш малонаселених країн на планеті. Однак 2019 року до цієї південноафриканської держави прогнозований додатковий інтерес. Тут відкриваються одразу кілька цікавих туристичних локацій. Так, засновники відомого в країні сафарі Wilderness Safaris і нового сафарі-клубу Natural Selection відкривають в Каоколенді наметовий табір Hoanib Valley Camp і розкішні апартаменти, схожі на корабель, який зазнав катастрофи Shipwreck Lodge на Березі Скелетів. Над табором Hoanib Valley Camp працювали місцеві громади і фонд охорони жирафів The Giraffe Conservation Foundation, а в його інтер'єрі використовували геометричні фігури і текстури, згідно з традиційними візерунками народу хімба.

Hoanib Valley Camp
Hoanib Valley Camp

У північній частині Берега Скелетів, де Намібія зустрічається з Анголою, після капітального ремонту, в оазисі річки Кунене, розташований табір Серра Кафема Wilderness Safaris, який зустрічає гостей солом'яними будиночками на палях над берегом річки. В районі столиці Віндхук недавно відкрили 10 традиційних круглих хатин, які перебувають на території нового заповідника площею 9 000 га Zannier Reserve by N/a'an ku sê. Це, до речі, перший з двох намібійських таборів від французького готельєра Арно Занньє, якого країні представила Анджеліна Джолі. Другий табір Sonop у південній частині пустелі Наміб та відкриється він на початку 2019 року. А клуб любителів подорожей Habitas організував вражаюче наметове містечко в пустелі на території заповідника площею 35 000 га, що годину їзди від аеропорту Віндхук.

Берлін

За 30 років Берлін перетворився з похмурого, розділеного стіною міста в одну з найжвавіших культурних столиць Європи з багатогранною культурою, музикою і їжею. Музей Берлінської Стіни, бурхливе нічне життя і еклектичні продовольчі ринки, де можна купити традиційні німецькі страви, мезе і барбекю все це в одному місці, причин для відвідування німецької столиці в будь-який час – достатньо.

Але 2019 року Берлін також стане одним з епіцентрів столітнього ювілею Баухауза серії заходів, присвячених 100-річчю однойменної школи дизайну найзначнішого культурного експорту Німеччини ХХ століття і одного з найвпливовіших рухів у сучасному дизайні.

Японія

Зачекайте, Японія 2019 року? Хіба Токіо не приймає Літні Олімпійські Ігри 2020-го? Так, і близько 60 мільйонів людей можуть вирішити те ж саме відвідати Японію в 2020. Але оскільки країна готується до підвищеного туристичного потоку, то і 2019 рік стане відмінним часом, щоб дістатися до Країни Сонця, що Сходить.

У Кіото відкриється перший в Японії Ace Hotel, архітектором якого став Кенго Кума. У вересні у країні відбудеться Кубок світу з регбі, а ще Токіо три роки поспіль названий найкращим містом в світі в межах премії "Вибір читачів Conde Nast Traveler". Місто побудоване на протиріччях ультрасучасні хмарочоси і спокійні храми, неперевершений вуличний стиль і багатовіковий етикет і це не може не приваблювати. Ну, а якщо і цього мало, то 1 травня 2019 року в Японії вибирають нового імператора. Цікаво, правда?

Північний морський шлях

Північно-західний коридор, де судна розсікають раніше непрохідні ділянки канадської Арктики (несприятливий побічний ефект змін клімату), був великою новиною у круїзній індустрії останні роки. Але 2019 року акцент зміщується на його східний сестринський маршрут Північно-східний коридор.

У серпні Silversea вперше вирушить у плавання з міста Нома (Аляска) в Тромсе в Норвегії. Пасажири, у яких є 25 днів і 37 260 доларів зможуть відвідати такі практично недоступні місця, як притулок білого ведмедя на острові Врангеля і місто Мурманськ в Росії, яке є найбільшим містом на північ від полярного кола.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.