До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Велика мандрівка: куди поїхати 2019 року, частина 3

50 років з дня висадки на Місяць, держава, що пережила шторм, і острів, де самота це не міф. Vogue.ua продовжує ділитися місцями для подорожей у 2019 році. У третій частині вирушаємо до Арізони і в Техас, в італійське Палермо, на острови Вітсанді і у Пуерто-Ріко.

Гранд-Каньйон, Арізона

З 6,2 мільйонів людей, які дісталися до Гранд-Каньйону минулого року, тільки близько 300 000 дійсно увійшли в нього. У лютому найбільша прірва в Північній Америці святкує сторіччя з дня її визнання національним парком, що робить Гранд-Каньйон найкращим місцем для подорожі в новому році. "Навіть невеликий похід в гірські породи Каньйону створює більш глибоке розуміння того, наскільки він величезний і заплутаний", розповідає аризонський гід Аннемарі Круз, який прирівнює спуск в Каньйон до подорожі в часі через земну кору.

Острови Вітсандей via Брісбен, Австралія

На островах Вітсандей є одні з найкрасивіших пляжів у світі (відвідайте Уайтхевен-Біч хоча б раз, будь ласка і ділянку Великого кар'єрного Рифа). Забронювати проживання на все життя можна в екобутік-будиночку Elysian, в якому поняття самоти не здаватиметься міфом (приватна бухта, тропічний ліс навколо, максимум 20 гостей в будь-який час доби). Плисти на сусідні острови і пляжі вдасться в човні курорту Lotus, а найкращий спосіб дістатися до островів через Брісбен.

Палермо, Італія

Якщо ви коли-небудь користувалися сицилійською столицею як місцем прибуття на острів, щоб потім вирушити на узбережжя або до виноградників, то 2019 року точно варто затриматися тут на кілька днів. Амбіційний мер допомагає вдихнути нове життя в кулінарну і культурну атмосферу Палермо. Цього року після мегареконструкції відкриється палац XVII століття Palazzo Butera, який перетвориться в художню галерею. Важливо: найкращі місцеві вина поєднуються з маленькими тарілками в центрі Vinoveritas, а ще треба не забути залишити місце для рагу в Bisso Bistrot.

Пуерто-Ріко

Пуерто-Ріко провів першу половину 2018 року в режимі відновлення після урагану "Марія", але тепер, через понад рік після того, як шторм напав на берег, острів не просто видужав, а відродився. Необхідність відновлення надихнула багато готелів на проведення ремонтних робіт і восени 2018-го майже всі відкрили свої двері. Наприклад, у заповіднику на території Ritz-Carlton Reserve знову відродили понад 300 000 рослин, а також оновили всі 114 номерів. У знаменитому готелі El San Juan відбулась реставрація вілл, басейнів і загальновідомого пишного ландшафту на березі океану. А ще, мюзикл драматурга Лін-Мануеля Міранди "Гамільтон" вирушає в Сан-Хуан в січні 2019 року, де Міранда виконує головну роль. Загалом, Пуерто-Ріко цього року точно стане місцем тяжіння в західній півкулі.

Г'юстон, Техас, U.S.

Незважаючи на те, що Г'юстон завжди був найбільшим містом штату, його завжди оминав список "крутих" міст Техасу. Але якщо ви подивитеся за автостради і торгові центри шириною в милю, місто знайде спосіб показати свою власну "крутість", а 2019 рік стане його видатним роком. У липні місто (або, радше, всесвіт) відзначатиме 50-ту річницю висадки на Місяць з відновленням Apollo Mission Center в Johnson Space Center NASA. Музей образотворчих мистецтв і Музей Голокосту завершать експансію, адже приєднаються до недавно відремонтованої колекції Menil і її Інституту малювання, першого такого типу у США. Як найрізноманітніше місто майже чверть населення народилася за межами країни це культурне населення не відстає від інших.

Г'юстон, США

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.