До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Оксамитовий сезон: 7 найкращих ідей для подорожей у вересні

Вересень: курорти полегшено видихають, а міста знову набирають повітря на повні груди. Магічне міжсезоння – найсприятливіша пора для комфортної подорожі.

Албанія

Можливо, це ще не зовсім "нова Хорватія", але все до того йде. Балканська перлина – Албанія – до сих пір була поза радаром. На албанській "рив'єрі" звичний золотий пісок і прозора вода прикрашають скалисті затишні бухти. Влітку пляжі переповнені втікачами зі спекотної столиці – Тірани. Але у вересні більшість з них повертається в місто, а майже середземноморські пляжі – порожні і чарівні.

Реклама
Дермі, Влера, Албанія @thecarmenworld
Лісабон, Португалія

В наші дні Лісабон став одним з найпопулярніших міст Європи. А як інакше? Вдень можна піднятися на будь-який з пагорбів в окрузі в пошуках тераси з найкращим поетичним видом на пастельні будинки і червоні дахи. Вечори можна проводити в тавернах, де подають сенсаційні морепродукти, тільки що виловлені в океані. Шукачі нічних пригод можуть вирушати просто в центр Лісабона, де до світанку шумлять вечірки. У вересні в злегка спорожнілому місті приголомшлива погода – в середньому 26°C.

Лісабон, Португалія @claudiolira14
Марокко

Марокко наповнює враженнями: містична медина Марракеша; ізольовані селища уздовж хребтів Високого Атласу; солоне повітря Ес-Сувейри ... І все це в вересні набуває свого найкращого вигляду. Літня спека пом'якшується як на Атлантичному, так і на Середземноморському узбережжі, що перетворює їх в ідеальне місце для зустрічі з оксамитовим сезоном.

Ес-Сувейра, Марокко @lowri.barrance
Ібіца і Форментера, Іспанія

Божевільні тусовщики, які весь сезон проводять на Ібіці і Форментері, у вересні неквапливо звільняють острова. Нарешті звичайні туристи можуть спокійно подрімати на шезлонгу на пляжі або посидіти ввечері на терасі ресторану без бронювання столика заздалегідь. Море, як і раніше тепле, пісок – гарячий, а повітря стає свіжим і прохолодним.

Форментера, Іспанія @_aloha_ke_akua_
Мілан, Італія

У вересні в Мілані найменша кількість опадів на рік, а середня температура коливається близько 24°C. Ідеальний час для неспішних прогулянок як вдень, так і вночі. Звичайно, туристів все ще багато, адже повсюдно в магазинах нові модні колекції. Головне встигнути до старту Тижня моди, який цього року починається 18 вересня.

Мілан, Італія @thereal_king_zarro
Корфу, Греція

Міжсезоння – квітень-травень і вересень-жовтень – найприємніший час для відвідування Греції і грецьких островів. Але навесні Іонічне море все ще прохолодне, тому найкращим вибором для відвідування Корфу буде вересень, коли зранку можна прилягти на теплі хвилі, а потім погрітися в ще гарячих променях осіннього сонця між дубів і оливкових дерев.

Корфу, Греція @swiat_katarzyny
Будапешт, Угорщина

Чудовий романтичний Будапешт зі складною історією і красивою архітектурою у вересні – комфортний і привітний до туристів. Дні все ще теплі, дощів майже немає. Ідеальні заняття для осені в Будапешті: відвідування термальних ван і дегустація штруделя в атмосферних кафе міста.

Купальня Сечені, Будапешт, Угорщина @ o1xo3

За матеріалами cntraveller.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.